BM'den İsrail'in gazetecileri alıkoymasına tepki

BM'den İsrail'in gazetecileri alıkoymasına tepki
Birleşmiş Milletler (BM), İsrail askerlerinin, Gazze'deki Şifa Hastanesinde görev yapan bir grup gazeteciyi darp edip ardından alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürmesine karşı tepkisini dile getirdi.

BM Sözcüsü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haq, görevlerini yerine getirirken alıkonulan tüm gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Al Jazeera muhabiri İsmail el-Gul dahil birçok gazetecinin darp edilerek alıkonulmasıyla ilgili olarak Haq, "Dünyanın her yerinde gazetecilere yönelik şiddete karşıyız." dedi.

Haq ayrıca, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin Gazze'nin güneyindeki Refah'a girişinin engellenmesi hakkında, "Bize bunun nedeniyle ilgili geçerli bir gerekçe sunulmadı." şeklinde konuştu ve bu konuda İsrailli yetkililere sorular yöneltilmesi gerektiğini belirtti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesinde baskın düzenledi ve birçok gazeteciyi feci şekilde darp etti. İsrail güçleri, elleri ve gözleri bağlı olan gazetecileri alıkoymuştu.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Şifa Hastanesindeki bir muhabirinin İsrail güçleri tarafından alıkonulduğunu doğruladı.

İsrail ordu güçlerinin, hastaneye düzenlediği baskında birçok Filistinliyi alıkoyması ve saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirilmişti. Kanal 13 televizyonu, İsrail ordusunun baskında 80 Filistinliyi alıkoyduğunu aktarmıştı. İsrail ise alıkonulan gazetecilerin akıbetine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar