BM: Gazze'de gıda krizi büyüyor

BM: Gazze'de gıda krizi büyüyor
Birleşmiş Milletler'in İşgal Altındaki Filistin Toprakları için Geçici İnsani Koordinatörü James McGoldrick, Gazze'de yaşanan gıda krizinin büyümesi konusunda uyarılarda bulundu.

McGoldrick, Gazze'nin kuzeyindeki durumun, hijyen ve sağlık koşulları ile gıda eksikliğinin toplumun en kırılgan kesimini vurduğunu belirterek, "Bu bölgelerde gıda krizinin büyüyeceğini tahmin etmek mümkün." dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre açlıktan ölenlerin sayısının 20'ye ulaştığını ifade eden McGoldrick, farklı kaynaklardan gelen raporlara dayanarak, bu ölümlerin engellenebileceğini vurguladı.

McGoldrick, Gazze'deki yaşam koşullarının korkunç olduğunu belirterek, özellikle kadınlar, çocuklar ve diğer kırılgan gruplar için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini ifade eden McGoldrick, günde en az 300 yardım tırına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Ancak, halihazırda 150 yardım tırının bile Gazze'ye zor girdiğini belirtti.

Havadan atılan yardımların faydalı olduğunu ancak çok büyük ihtiyaçları karşılamada yetersiz olduğunu belirten McGoldrick, "Havadan yardım fırlatma, kara yoluyla gelen gıda yardımının alternatifi olamaz. Çok büyük ihtiyaçlardan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

McGoldrick, yardım tırlarının havadan fırlatmaya göre yaklaşık 10 kat daha fazla yardım sağladığını ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayarak, havadan atılan yardımların bazılarının denize düştüğünü ve gerçekten ihtiyacı olanların aksine güçlü olanlar tarafından ele geçirildiğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar