Bitlis’te yola düşen kayalar trafik akışına engel oldu

Bitlis’te yola düşen kayalar trafik akışına engel oldu
ABitlis-Baykan karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yolun 40. kilometresi trafiğe kapatıldı. Toprak ve kayaların yola düşmesi sonucu uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgede güvenlik önlemleri almak için jandarma ve trafik ekipleri seferber oldu. Karayolları ekipleri, yola düşen kaya parçalarını temizlemek için çalışma başlattı.

AFAD Bitlis İl Müdürü Erdal Tunçtan, yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde Bitlis-Baykan karayolunda meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi nedeniyle maalesef yolu kapatmak zorunda kaldık. Kara yolları ekipleri yolu temizledi, ancak yukarıdaki büyük kayaların tehlike oluşturması sebebiyle sayın valimizin talimatı ile tekrar kapatmak durumunda kaldık. İlerleyen saatlerde gelecek iş makinesiyle kayaların kaldırılması planlanıyor. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır bekliyoruz" dedi.

aw134732-02.jpg

Kapanan yolda bekleyen tır şoförleri, durumu değerlendirdi. İlhan Çağlar, "Akşamüstü buraya geldik. Yolda heyelan olmuş, 2-3 saattir burada bekliyoruz. Ekipler geldi, yolu temizlediler. Herhalde kayada çatlama var. Düşme tehlikesi olduğu için kimse riske girip izin vermiyor" şeklinde konuştu. Tatvan'dan Hatay'a gitmekte olan bir tır şoförü ise, "Akşam 21.30’dan beri burada bekliyoruz. Yol şu an kapalı durumda. Yolu temizlediler ama yukarıdaki kayada çatlak var. Çatlaktan dolayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

aw134732-13.jpg

Yol kenarındaki kayaların düşmemesi için DSİ Bitlis Şubesi'ne ait iş makinesi bölgeye getirildi. Çalışmalar sonucunda düşme tehlikesi bulunan kayalar kaldırılarak karayolları ekipleri tarafından temizlik yapıldı ve yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.

aw134732-12.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar