Bir ile daha çöl tozu uyarısı

Bir ile daha çöl tozu uyarısı
Düzce Valiliği, Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımı ile Batı Karadeniz'de yaşanacak fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı.

Valilik, Meteoroloji'nin uyarısını paylaşarak, Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalınacağını duyurdu. Cuma ve Cumartesi günlerinde Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde etkili olması beklenen toz taşınımının 12 Mayıs 2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren azalması öngörülüyor.

aw200473-01.jpg

Valilik açıklamasında toz taşınımının hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklenirken, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı hava tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesinin önemi altı çizildi.

Ayrıca, Batı Karadeniz'de (Düzce-Zonguldak-Bartın) yarın öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar