Bir alkol grubu daha zamlardan nasibini aldı: Zam yağmurları dinmek bilmiyor

Bir alkol grubu daha zamlardan nasibini aldı: Zam yağmurları dinmek bilmiyor
Yeni yılın başlamasıyla birlikte birçok üründe yapılan fiyat artışları devam ediyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, alkol grubunda Jack gurubundan sonra Perno gurubuna da zam yapıldığını duyurdu.

Yeni yılla birlikte peş peşe yapılan zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ederken asgari ücret çoktan erimeye başladı.

Son olarak alkol fiyatlarında yaşanan artışlar, yeni yılın ilk günlerinde gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Vatandaşlar fiyat artışlarına dair gelişmeleri yakından takip ederken, sektör temsilcileri ve dernek başkanları da bu konudaki açıklamalarını sıkça paylaşıyor.

1 Ocak tarihi itibariyle birçok ürüne gelen zamlar arasında alkol ve sigara ürünleri de bulunuyor. TBYD Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alkol gruplarında zam yağmuru devam ediyor. Perno gurubuna zam geldi" ifadeleriyle Perno gurubundaki fiyat artışını duyurdu.

İşte yeni zamlı liste:

q1.webp

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, tüketici fiyatları yüzde 53.40 artış gösterdi. Aynı dönemde yurt içi üretici fiyatları da yüzde 53.15'e çıktı. Bu veriler, ekonomideki fiyat artışlarının devam ettiğine işaret ediyor.

Ayrıca, vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, zamların devam edeceği uyarısı dikkat çekiyor. Bingöl, 3 Ocak 2024 tarihinde, otomatik olarak akaryakıt ve alkol ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarına altı aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında, yaklaşık %25'in üzerinde bir zam beklendiğini ifade etti.

Bingöl'ün açıklamaları, tüketicileri önümüzdeki günlerde ek zamlarla karşılaşabilecekleri konusunda uyardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar