BioNTech, kanser tedavisi alanında devrim yaratacak aşıyı piyasaya süreceği tarihi açıkladı

BioNTech, kanser tedavisi alanında devrim yaratacak aşıyı piyasaya süreceği tarihi açıkladı
BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, devrim niteliğindeki kanser ilacının piyasaya sürüleceği tarihi 2026 olarak duyurdular.

Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin haftalık "Focus" dergisine verdikleri röportajda, uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları kanser ilacının piyasaya sürüleceği tarihin 2026 olduğunu duyurdular.

Prof. Şahin, "Nihayetinde verilere dayanarak ruhsatlandırma konusunda kararı yetkili kurumlar verecek. Şu anda bir akciğer kanseri türüne karşı bir antikorumuz ve metastaz yapmış meme kanserine karşı bir antikor ilaç konjugat adayımız var. Ayrıca bu yıl sonuna kadar, tescil potansiyeli olan on aşı adayına sahip olmayı hedefliyoruz" dedi.

biontech-site-ptuj-cover-55yj-cover-jpg.webp

30 KANSER TÜRÜNE KADAR PORTFÖYÜ GENİŞLETECEĞİZ

BioNTech, şu anda cilt, bağırsak, rahim, prostat ve akciğer kanseri gibi toplam 30 kanser türüne karşı klinik araştırmalar yürütüyor. Prof. Şahin, bu araştırmalarda büyük bir başarı elde ettiklerini ve 2030 yılına kadar geniş bir kanser tedavisi portföyüne sahip olmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, her hastanın kanser hücresinin farklı olduğunu vurgulayan Prof. Türeci, bireyselleştirilmiş kanser tedavisi alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve ilerleyen yıllarda kemoterapiye ihtiyaç kalmayabileceğini dile getirdi.

KEMOTERAPİYE ALTERNATİF YAKLAŞIM

Prof. Türeci, vücudun kendi savunma sisteminin kanserle savaşabilmesi için çalıştıklarını belirtti. Bu yaklaşımın, kemoterapinin sağlıklı dokuyu da etkileyerek yan etkilere yol açması sorununu aşabileceğini ifade etti. BioNTech'in üzerinde çalıştığı antikor ilaç konjugatları (ADC'ler), kanser hücrelerini hedefleyerek tedavi ederken sağlıklı dokuyu korumayı hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar