Binlerce öğretmeni ilgilendiren karar! Ek ders sayıldı faiziyle ödenecek

Binlerce öğretmeni ilgilendiren karar! Ek ders sayıldı faiziyle ödenecek
Mahkeme ek ders ücretine ilişkin binlerce öğretmeni ve okul müdürünü yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

müdürünü yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

İstanbul Sancaktepe ilçesinde bulunan Samandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan Coşkun Çelebi, pazar günü okulda düzenlenen veli toplantısına ilişkin ek ders ücreti talep etti.

BirGün’de yer alan habere göre Çelebi, başvurusunun reddine karşın “angarya yasağına aykırılık” gerekçesiyle Sancaktepe Kaymakamlığı’na dava açtı ve kazandı.

1093469.jpg

EK DERS ÜCRETİ FAİZİYLE ÖDENECEK

Çelebi’nin hafta sonu düzenlenen veli toplantısında emek ve mesai harcadığına dikkat çeken mahkeme ek ders ücretinin faiziyle ödenmesine hükmetti.

İstanbul’da bir okulda hafta sonu düzenlenen veli toplantısında ek ders ücretinin ödenmemesini mahkeme hukuka aykırı buldu.

gifted-kids-1.jpg

“ÖĞRETMENLERE ÜCRET ÖDENMEDİ”

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Çayan Çalık, okul idarelerinin özellikle hafta sonları düzenledikleri veli toplantıları için uzun zamandır öğretmenleri çağırdığına ve herhangi bir ücret ödemesi yapılmadığına dikkat çekti.

okullar-ne-zaman-acilacak-shutter.webp

“MEVZUAT GEREĞİ HAFTA İÇİ YAPILMALI”

Çalık, veli toplantılarının mevzuat gereği hafta içi yapılması gerektiğini belirterek, "Okul müdürleri mülki amirden gerekli izinleri almadan planlama yapmış ve hafta sonları yapılacak veli toplantıları için dahi izin almadan gerçekleştirmiştir. Çalışma saatleri yasal düzenlemeyle belirlenirken bu husus göz ardı edilmiştir. Okul müdürleri yetki aşımında bulunmuş ve öğretmenler yıllardır angarya çalıştırılır hale getirilmiştir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar