Binlerce kişi sokağa dökülmüştü: İsrail'den grev nedeniyle flaş karar

Binlerce kişi sokağa dökülmüştü: İsrail'den grev nedeniyle flaş karar
İsrail'de hükümetin yargı düzenlemesine karşı halk ayağa kalktı. Yaşanan siyasi kriz ve ayaklanma nedeniyle iki uluslararası hava yolu şirketinin, İsrail'e uçuşları iptal edildi.

İsrail''de halk hükümetin yargı kararına karşı grev yapmayı sürdürüyor. Ben Gurion’da grev nedeniyle seferlerin durdurulmasının ardından bazı hava yolu şirketleri de İsrail’e uçuşları askıya aldı.

İsrail merkezli Walla haber sitesinden edinilen bilgilere göre; Air Canada ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal hava yolu şirketi Etihad’ın İsrail’e yapacağı uçuşlar iptal edildi.

AA''nın aktardığına göre; Söz konusu şirketlerin, uçakları ve mürettebatlarının Ben Gurion Havalimanındaki grev nedeniyle İsrail’de mahsur kalmasından korktuğu kaydedildi.

İPTAL ETME KARARI 

manları İdaresi Sözcüsü Ofer Lefler ise yaptığı açıklamada, 22 seferin yarım saatten uzun süre rötar yaptığını, Abu Dabi’den bir uçağın ise grev nedeniyle yapacağı seferi iptal etme kararı aldığını dile getirdi.

Lefler, halihazırda, uçuşlar yeniden başlayıncaya kadar giden yolcuların işlemlerinin tamamlamasına karar verdiklerini aktardı.

İsrail’deki Havalimanı Çalışanları Sendikası, hükümetin yargı düzenlemesini askıya almaması üzerine greve gittiklerini duyurmuştu.

Adalet Bakanı Yariv Levin, 5 Ocak’ta Yüksek Mahkemenin yetkilerini sınırlandıran ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olmasını öngören bir “yargı reformu” planladıklarını duyurmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu akşam, ülke çapında 13 haftadır kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini açıkladı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar