Bilinçli babalar sağlıklı çocuklar

Bilinçli babalar sağlıklı çocuklar
Altındağ Belediyesi, “Haydi babalar iş başına” dedi ve babalar için eğitim programı başlattı. Belediye, ’Baba Destek Programları’ (BADEP) ile sağlıklı çocuklar yetiştirilmesini amaçlıyor.

Bilinçli babalar sağlıklı çocuklar

Ayşe GÜL / Günboyu 

Geleneksel aile yapısında çocuk bakım ve gelişiminde öncelikli olarak annelerin sorumlu tutulduğu belirtildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Çocuk gelişiminde anne kadar babanın da etkisi ve rolü büyük. Biz Altındağ Belediyesi olarak ’hayat müşterektir’diyoruz ve sağlıklı çocukların yetişmesinde annelere yardımcı olmak için babalara kılavuzluk yapacak bir eğitim programı başlatıyoruz” dedi. Tiryaki; “Belli aralıklarla sürdüreceğimiz bu eğitim programı ile Altındağlı babalara ulaşmak, daha sağlıklı aileler ve mutlu çocuklar için zihinsel dönüşüm oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

BİLİMSEL DESTEK

Altındağ Belediyesi’nin başlattığı programın amacı, Türk aile yapısını güçlendirmek, aile içindeki diyalog kanallarını artırmak ve iletişimin hızının baş döndürdüğü günümüzde babalara çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda destek olmak. Aile içi sorunların çözümü ve sağlıklı iletişim modellerinin geliştirilmesi konusunda da destek sağlayacak programla, aile yapılarının güçlenmesine de katkı sağlanması hedefleniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar