Bilim kurgu gerçek oldu! Türkiye'de popüler olan firma şeffaf ekranlı laptop tanıttı!

Bilim kurgu gerçek oldu! Türkiye'de popüler olan firma şeffaf ekranlı laptop tanıttı!
Teknoloji devi Lenovo, MWC 2024 kapsamında bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen bir şeffaf ekranlı laptopunu tanıttı. Laptop 17.3 inçlik MicroLED ekrana sahip ve pikselleri kapattığınızda yüzde 55'e kadar şeffaflık sunuyor.

Şeffaf ekranlı Lenovo dizüstü bilgisayar, MWC 2024 etkinliğinde tanıtıldı ve ekran aydınlatıldığında tamamen opak bir yüzeye dönüşüyor, bin nit parlaklıkla göz alıcı bir görüntü sağlıyor.

1000010160.jpg

Lenovo, özellikle dijital sanatçılar için bu teknolojide potansiyel gördüğünü belirtiyor. Dizüstü bilgisayarın alt yarısında yer alan klavye bölgesi, aynı zamanda bir çizim tableti olarak kullanılabiliyor. Bu sayede sanatçılar, ekranın arkasındaki dünyayı görerek çizim yapma imkanına sahip olabilecekler.

1000010161.jpg

Ancak şeffaf ekran teknolojisinin gerçek dünyadaki uygulanması bir dizi pratik zorlukla karşı karşıya. Özellikle de çözünürlük konusundaki sınırlamalar, bu teknolojinin yaygın olarak benimsenmesini engelliyor.

1000010162.jpg

Çünkü günümüzde 1080p çözünürlük insanların gözünde standart haline geldi. Bu cihaz ise 17.3 inçlik ekran boyutunda 720p çözünürlük sunuyor. Buda birçok insanın ekrana bakarken rahatsız olması anlamına geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar