Bilim insanları ilk kez 'zaman yolculuğu' kanıtını buldu

Bilim insanları ilk kez 'zaman yolculuğu' kanıtını buldu
Bilim insanları tarafından geleceğe zaman yolculuğu yapmanın yolunca ilk kanıtlar keşfedildi.

Zaman yolculuğu hakkındaki komplo teorileri ne kadar gülünç görünürse görünsün, bu konudaki tartışmalar asla sona ermeyecek gibi görünüyor.

Geleceğe Dönüş gibi filmler, zaman yolculuğunun nasıl bir şey olabileceğine dair bir fikir vermiş olsa da, bilim insanları şimdiye kadar zaman yolculuğunun gerçek kanıtlarını keşfetmiş gibi görünüyorlar. En son kanıt mikroskobik düzeyde olsa da, Till Bohmer ve Thomas Blochowicz tarafından yürütülen yeni araştırma zaman yolculuğunun geleceği için büyük bir iyimserlik sağladı.

zaman-yolculugu-1.jpg

Yayınlanan 'Malzemelerin yaşlanması sırasında zamanın tersine çevrilebilirliği' başlıklı yeni çalışma, Almanya'daki Darmstadt Teknik Üniversitesi'nden iki araştırmacı tarafından yürütüldü.

Araştırma, cam gibi bazı malzemelerin yapısında zamanın etkili bir şekilde 'karıştırılmasına' odaklandı, ancak çalışma oldukça şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Camın kullanılmasındaki neden ise diğer maddelere göre geleneksel moleküler yapıları takip etmemesi oldu. Çalışmanın sonucunda zamanın tam olarak doğrusal bir şekilde hareket etmediği keşfedildi.

Cam yapıları, çalışma üzerinde çalışan araştırmacılar tarafından saçılan lazer ışığı kullanılarak izlendi. Bu cam örneklerinin yeni düzenlemelere itildiğini ve yeniden biçimlendiği gözlemlendi.

zaman-yolculugu-2.jpg

Bilim insanları değişikliklerin ileriye doğru mu yoksa geriye doğru mu gerçekleştiğini belirleyemiyor, ancak bu durum gelecekte zaman yolculuğunun gerçekleşebileceğine dair umut veriyor.

Çalışmanın başındaki Profesör Marco Ornigotti, "Dalgaya, genel görelilik teorisindeki uygun zamana tamamen benzeyen bir 'uygun zaman' atfedebileceğimizi bulduk" dedi.

Bilim adamları yaptıkları açıklamada sonuçların büyük bir atılım olduğunu belirtti. Ayrıca bilim insanları geçmişe olan zaman yolculuklarının tespit edilen verilere göre imkansız olduğunu da açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar