Biden’dan Gazze’de ateşkes açıklaması

Biden’dan Gazze’de ateşkes açıklaması
ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'ye gıda yardımı bekleyen Filistinlilerin üzerine İsrail tarafından ateş açılmasının İsrail ve Hamas arasında olan ateşkes görüşmelerini “zora soktuğunu” söyleyerek, “Muhtemelen pazartesiye kadar olmaz ama umutluyum” dedi.

İsrail ordusunun Gazze'ye gıda yardımı bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açmasından sonra ABD Başkanı Joe Biden, bazı açıklamalarda bulundu. Biden, saldırı ile alakalı bilgileri kontrol ettiklerini ifade ederek, "Şu anda bunu kontrol ediyoruz. Ne olduğuyla ilgili birbiriyle çelişen iki versiyon var. Henüz bir cevabım yok” dedi.

Bir gazetecinin İsrail ve Hamas arasında olan ateşkes görüşmeleriyle alakalı bir sorusuna cevap veren Biden, saldırının ateşkes görüşmelerini “zorlaştıracağını” ifade etti. Pazartesi gününe kadar geçici bir ateşkesin muhtemelen gerçekleşmeyeceğini dile getiren Biden, "Bölgedeki insanlarla telefonda görüşme yaptım. Muhtemelen pazartesiye kadar olmaz ama umutluyum" dedi.


BİDEN SALDIRI ÖNCESİ ATEŞKES İÇİN PAZARTESİYİ İŞARET ETMİŞTİ

Biden, geçtiğimiz günlerde Gazze'de ateşkes için yürütülen görüşmelerin ne zaman biteceği yönündeki bir soruya, “Umarım hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım bana yaklaştığımızı aktardı. Henüz işimiz bitmedi. Önümüzdeki pazartesiye kadar (4 Mart) ateşkes olmasını umuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar