Biden ve Netanyahu telefonda görüştü

Biden ve Netanyahu telefonda görüştü
ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefonda görüştü.

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, bölgedeki gerilimi hafifletme çabalarını ele aldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın İsrail'in güvenliğine verdiği desteği teyit ettiği ve Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılması yönündeki çabalara destek verdiği vurgulandı. Ayrıca, Biden'ın, masum Filistinli sivillere insani yardımın artırılması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Görüşmede öne çıkan bir diğer konu ise İsrail'in Refah operasyonuydu. Biden, Netanyahu'ya, bu operasyona destek vermenin, güvenli bir plan olmaksızın tehlikeli olabileceğini belirtti. Özellikle, Refah'ta barınan milyonlarca insanın güvenliğini sağlayacak inandırıcı ve uygulanabilir bir planın olmaması durumunda askeri operasyona devam edilmemesi gerektiğini vurguladı. İki lider, yakın temas halinde kalma konusunda mutabık kaldılar.

Bu görüşme, ABD ve İsrail arasındaki ilişkilerin karmaşıklığını ve bölgedeki gerginliği azaltma çabalarını yansıtıyor. Biden yönetimi, barışçıl bir çözüm bulunması için diplomatik kanalların güçlendirilmesine vurgu yaparken, İsrail ise güvenliğini sağlama konusundaki hassasiyetini koruyor. Her iki liderin de ortak çaba göstererek bölgedeki istikrarı sağlama yolunda ilerleme kaydetme niyetleri, uluslararası toplumun dikkatini çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar