Biden, hapiste ölen muhalif Rus lider Navalny'nin eşi ve kızıyla görüştü

Biden, hapiste ölen muhalif Rus lider Navalny'nin eşi ve kızıyla görüştü
ABD Başkanı Joe Biden, Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin cezaevindeki ölümü üzerine Navalny'nin eşi Yulia Navalny ve kızı Dasha Navalny ile San Francisco'da bir araya geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Navalny'nin ölümünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tutarak, yarın yeni yaptırımları açıklayacaklarını söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın, Navalny ailesine başsağlığı dilemek ve destek vermek amacıyla San Francisco'da bulunan Yulia ve Dasha Navalny ile görüştüğü belirtildi. Açıklamada, Biden'ın Navalny'nin cesaretine, yolsuzlukla mücadele çabalarına ve özgür ve demokratik bir Rusya vizyonuna hayranlığını dile getirdiği ifade edildi.

Biden, Navalny'nin fikirlerinin taraftarları tarafından yaşatılacağını vurgularken, "Yönetimimiz, Navalny'nin ölümüne, Rusya'nın baskı ve saldırganlığına ve Ukrayna'daki acımasız ve yasadışı savaşına yanıt olarak yarın Rusya'ya karşı yeni ciddi yaptırımlar açıklayacaklarını söyledi" denildi.

Görüşme sonrasında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Biden, Navalny'nin cesaretini övdü ve ölümünden sorumlu tuttuğu Putin'e karşı yaptırımları yarın açıklayacaklarını belirtti.

Navalny, geçtiğimiz hafta cuma günü Yamal Yarımadası'ndaki cezaevinde yürüyüş sırasında fenalaşarak yaşamını yitirmişti. Kremlin, Navalny'nin ölümüyle ilgili soruşturmanın tamamlandığını açıklamıştı. Navalny'nin beklenmedik ölümü, destekçileri tarafından şüpheyle karşılanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar