Beşiktaş'taki terör saldırısı davasında sanık sayısı arttı

Beşiktaş'taki terör saldırısı davasında sanık sayısı arttı
İstanbul'da, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından gerçekleştirilen PKK'nın terör saldırısına ilişkin 10 sanığın yargılandığı dava dosyasıyla yeni iddianamedeki 23 sanığın dosyasının birleştirilmesine karar verildi.

İstanbul'da 10 Aralık 2016'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit edildiği, 243 kişinin de yaralandığı PKK'nın terör saldırısına ilişkin 10 sanığın yargılandığı dava dosyasıyla, bu saldırıya ilişkin hazırlanan yeni bir iddianamedeki 23 sanığın dosyasının birleştirilmesine karar verildi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya, 23 tutuklu sanık katıldı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Çakar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca saldırıya ilişkin 40 sanık hakkında yeni bir iddianame hazırlandığını ve bu iddianamenin mahkeme heyeti tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Heyet yeni iddianamedeki 23 sanığın dosyasının bu davadaki olaylarla ilişkili olması nedeniyle, saldırıya ilişkin 10 sanığın yargılandığı dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi. Böylece dava kapsamında yargılanan sanık sayısı 33 oldu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Çakar dava dosyası ile birleşen 23 sanığın iddianamede "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "silahlı terör örgütüne üye olma", "tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüse yardım etme", "tasarlayarak bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle adam öldürmeye teşebbüse yardım etme", "patlayıcı madde kullanarak kamu malına zarar vermeye yardım etme", "patlayıcı madde kullanmak suretiyle özel şahsa ait mala zarar vermeye yardım etme" suçlarıyla suçlandığını ifade etti.

Sadece "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında iddianame hazırlanan 17 sanığın ise dosyasının tefrik edilmesine karar verildi.

Duruşmada söz alan birleşen dosyadaki bazı sanıklar, iddianamenin kendilerine cd ortamında geldiğini, inceleme yapamadıklarını ve savunmalarını daha sonra yapmak istediklerini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar