Beş milyon memur için kritik gün! Bakanlığa sunulan 120 maddelik teklifte neler var

Beş milyon memur için kritik gün! Bakanlığa sunulan 120 maddelik teklifte neler var
Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayım başladı. Peki yeni sözleşmede neler var? İşte bütün ayrıntılar...

SİNAN ŞAHİN-GÜNBOYU

Önümüzdeki ay başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri için Memur-Sen, hazırladığı 120 maddelik teklifini bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacak.

Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri önümüzdeki ay başlayacak. Zam pazarlığına sayılı günler kala çalışmalarını tamamlayan Memur-Sen, kira yardımının da bulunduğu teklifini bugün kamuoyuyla paylaşıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacak. Dosyada 74'ü yeni, 29'u korunması gereken, 17'si ise geçen toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulmayan 120 madde bulunuyor.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos Salı günü itibarıyla başlayacak. Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

memu.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar