Benim değil Fethi abinin heykeli dikilmeli

Benim değil Fethi abinin heykeli dikilmeli
Salih Dursun, Trabzonspor'da oynadığı dönemde hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı karttan sonra bir anda kahramana dönüştürülmesini, heykelinin dikilmesini ve bir sokağa adının verilmesini anlayamadığını söyledi. 

Benim değil Fethi abinin heykeli dikilmeli

Galatasaray'dan Antalyaspor'a kiralık olarak transfer olan Salih Dursun, Trabzonspor'da oynadığı dönemde hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı karttan sonra bir anda kahramana dönüştürülmesini, heykelinin dikilmesini ve bir sokağa adının verilmesini anlayamadığını söyledi. 

Kırmızı-beyazlı takımın Antalya'da yaptığı kampta açıklamalarda bulunan Salih, "O maçtan sonra Hami hocam bana, 'yaptığın yanlıştı.' dedi. Ben de yaptığımın yanlış olduğunun farkındaydım. Konuşmaktan korktum. Trabzonspor'da kadro dışı kaldım, federasyondan ceza gelecek diye düşünürken, her şey farklı oldu. Ben de olanlara şaşırdım. O dönemde Trabzonspor'un çok hakkı yenmişti ama ne kadar hakkı yenilirse yenilsin onu yapmak bir futbolcunun işi değildi. Böyle bir hata yaptım." dedi.

Salih Dursun, Trabzon'da bir sokağa adının verilmesi ve heykelinin dikilmesiyle ilgili olarak da, "Bence bunlar gerekli değildi. Heykelinin dikilmesi gereken, çatışmada şehit düşen Fethi abimizdir. Benim yaptığım Trabzonspor'un hakkını savunmak oluyor ama bu benim görevim değil. Ben sahada en iyi şeyi yapsam bile bir hareketle heykelinin dikilmesi, ölümsüz olmak kolay işler değildir. Objektif olmak gerekir. Benim değil, Fethi abinin heykeli dikilmeli." yorumunda bulundu.

Yaşanan bu olayın kariyerine zarar verdiğinin altını çizen Salih, "Trabzonspor'daki ilk senemde başarılı bir dönem geçirmiştim. İkinci senemde ise olayların baskısı, gelen sorular ve beni yönlendirmeler farklı olduğu için futboluma odaklanamadım. Bu anlamda sıkıntılarım oldu." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'da yeteri kadar şans bulamadım"

Salih Dursun, "Galatasaray'da yeteri kadar şans bulabildiğini düşünüyor musun?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hayır, Galatasaray'da yeteri kadar şans bulamadım. Sezon başında çok iyi çalıştım, çok iyi performans sergiledim. Tabi orada milli takımlarda oynayan çok kaliteli futbolcular vardı. Trabzonspor'da yaşadığım olaylar da malum. Kurulmuş düzenin içine girmek zordu. Mücadelemi verdim, performansım da üst düzeydi, 7-8 hafta kadar da bunu korudum. Ama şans gelmeyince futbolcuda moral bozukluğu oluyor. En azından bir şans verilebilirdi." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar