Belediye başkan adaylarının sandığından kim çıktı Turgut Altınok’ta büyük sürpriz

Belediye başkan adaylarının sandığından kim çıktı  Turgut Altınok’ta büyük sürpriz
Türkiye’nin heyecanla beklediği seçim sonuçları il il netleşmeye başlamışken liderlerin oy kullandıkları sandıklara en çok oy alan isimler de belli oldu. İşte detaylar…

Seçim sonuçları belli olmaya başlamışken adayların sandıklarındaki isimlerde ortaya çıktı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, oy kullandığı sandıkta ilk sırada çıktı.

KURUM'UN SANDIĞINDAN KURUM ÇIKTI

Kurum'un oy kullandığı Kağıthane İmece İlkokulu'ndaki 1166 numaralı sandığın 341 seçmenden 276'sı oy kullandı, 14 oy ise geçersiz sayıldı.

İBB Başkanlığı için bu sandıkta en yüksek oyu 142 ile Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum alırken CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na 98, Yeniden Refah Partisinin adayı Mehmet Altınöz'e 6, Zafer Partisinin adayı Azmi Karamahmutoğlu'na 5, DEM Parti'nin adayı Meral Danış Beştaş'a 4, İYİ Partinin adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu'ya 2 oy çıktı.

aa-20240331-34142923-34142916-istanbul-municipality-mayor-candidate-of-the-peoples-alliance-murat-kurum-casts-his-ballot-in-istanbul.jpg

ERDOĞAN'IN OY KULLANDIĞI SANDIKTA MURAT KURUM ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için en yüksek oyu Murat Kurum aldı.

Sandıkta kayıtlı 341 seçmenden 274'ü oy kullandı, 5 oy ise geçersiz sayıldı.

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na 120, Yeniden Refah Partisinin adayı Mehmet Altınöz ile Zafer Partisinin adayı Azmi Karamahmutoğlu'na altışar, DEM Parti'nin adayı Meral Danış Beştaş'a 2, İYİ Partinin adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ile Demokratik Sol Partinin adayı Nesim Pakır'a birer oy çıktı.

aa-20240331-34142954-34142952-cumhur-ittifakinin-ankara-buyuksehir-belediye-abb-baskan-adayi-turgut-altinok.jpg

ALTINOK'UN SANDIĞINDA EN ÇOK OYU MANSUR YAVAŞ ALDI

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un oy kullandığı sandıkta en çok oyu CHP'nin ABB Başkan adayı Mansur Yavaş aldı.

Sandıktan, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'a 98, CHP'nin ABB Başkan adayı Mansur Yavaş'a ise 136 oy çıktı.

Aynı sandıkta, Yeniden Refah Partisinin adayı Suat Kılıç'a 8, Zafer Partisinin adayı Hüseyin Bartu Soral'a 6, İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım'a 3, diğer adaylara ise birer oy verildiği görüldü.

aaa.jpg

YAVAŞ'IN SANDIĞINDA EN ÇOK OYU KENDİSİ ALDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın oy kullandığı sandıkta kendisi galip çıktı.

Yavaş'ın Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullandığı 4101 numaralı sandıkta sonuçlar belli oldu.

Buna göre Yavaş'ın oy kullandığı sandıkta kayıtlı 347 seçmenden 279'u oy kullandı. Oyların 275'i geçerli sayılırken, 236 oy Mansur Yavaş'a, 28 oy Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok'a çıktı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar