Bekir’in itirafları FETÖ iddianamesinde

Bekir’in itirafları FETÖ iddianamesinde
FETÖ'nün futbol yapılanması iddianamesi şüphelilerden İrtegün, ifadesinde, "Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ı da Ali Şenel isimli şahsın yapmış olduğu sohbetlerde görmüşlüğüm vardır. Emre Belözoğlu'nun evinde buluşmuştuk." dedi.

Bekir’in itirafları FETÖ iddianamesinde

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) futbol yapılanmasına ilişkin aralarında futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral, Ersin Güreler ve İsmail Şengül hakkında hazırlanan iddianamede İrtegün’ün savcılıkça alınan ifadesi yer aldı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün deşifresine yönelik yürütülen çalışmalarda, ByLock kullandığının tespiti üzerine futbolcu Bekir İrtegün’ün 28 Temmuz 2017’de gözaltına alındığı, savcılık sorgunun ardından adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, hakimlik sorgusu sonucu da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtiliyor.

FETÖ’nün örgüt içi haberleşme uygulaması ByLock’a 12 Eylül 2014 ile 1 Kasım 2014 arasında 70 kez giriş yaptığı tespit edilen İrtegün’ün savcılıkça alınan ifadesi de iddianamede yer alıyor.

Profesyonel futbolculuk hayatına 1999 yılında Gaziantepspor'da başladığını, 2009 yılında da Fenerbahçe Spor Kulübü'ne transfer olduğunu kaydeden İrtegün, şunları anlattı:

"2015 yılına kadar Fenerbahçe'de futbol oynadım, daha sonra Medipol Başakşehir Kulübüne transfer oldum. 8 Temmuz 2017’de takımla birlikte yurtdışı hazırlık kampına Slovenya'ya gitmek için havalimanına gittiğimde pasaportumda tedbir olduğunu öğrendim. Bundan dolayı yurtdışına çıkamadım. Birkaç gün sonra kulüp başkanımızla görüştüğümde pasaporttaki sıkıntı sebebiyle karşılıklı anlaşarak sözleşmemi feshettim. Şu anda da herhangi bir kulüpte oynamamaktayım. Ben yanlış hatırlamıyorsam 2007-2008 tarihinde o zaman Fettullah Gülen Cemaati olarak bilinen ancak şu an benim de kabul ettiğim gibi FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü olan yapıyla Gaziantep'te tanıştım. Takım içinde şu an kim olduğunu hatırlamadığım ancak bu yapıya, sohbetlerine katılan oyuncular vardı. Bana da gelebileceğimi söylediler. Ben de dini açıdan bir şeyler öğrenebileceğimi düşünerek o zaman Gaziantep'te sohbetlere katılıyordum. Bizimle sohbet yapan kişi Ahmet isimli bir şahıs idi. Şahsın o dönem bir okulda müdürlük yaptığını biliyorum. Takım içinde hatırladığım kadarıyla Ahmet isimli şahsın düzenlenmiş olduğu sohbetlere Ömer Çatkıç, Barış Durmaz geliyordu."

Emniyette futbolcu Mahmut Bezgin ismini verse de savcılıkta bu isimden emin olmadığını belirten İrtegün, “Ayrıca şu an hatırlamıyorum ancak toplantılara bu şahıslar dışında da gelenler oluyordu. Toplantılarımız futbol oynadığımızdan dolayı düzenli olmuyordu. Ahmet isimli şahısta benim ve diğer arkadaşlarımın telefon numaraları vardı. Ahmet bizi arar ve müsait bir zaman bulursa toplantıya çağırırdı. Toplantılarda genellikle din üzerinde konuşulurdu. Fetullah Gülen'den de bahsedilirdi. Sohbetlerin yapıldığı belirli bir yer yoktu. Bazen müdürün evinde bazen futbolcu arkadaşların evinde oluyordu. Ben ailemle yaşadığım için benim evimde hiç toplantı olmadı. Bu yapının bizim futbol camiasında bulunma sebebi tahminime göre sadece ‘Biz burada da varız’ şeklinde intiba uyandırmak olduğunu düşünüyorum zira bu yapının her yerde olma amaçları vardı. Bugüne kadar benden maddi bir talepleri olmadı. Meşru olmayan bir talepleri de olmadı. Sadece sohbetlere katılmamızı istiyorlardı. Bunun için de bir zorlama yoktu. Benden birkaç defa kurban talebinde bulundular. Ben de verdim. Ben Emniyet Müdürlüğünde Ahmet isimli şahsı teşhis ettim.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar