Bebeğini denize atan anneye müebbet

Bebeğini denize atan anneye müebbet
Kırk günlük bebeğini denize attığı iddiasıyla yargılanan Fatma Karataş müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, bebeğin babası olan tutuksuz sanığın ise beraatine hükmetti.

Eminönü Vapur İskelesi'nden kırk günlük bebeğini denize attığı iddiasıyla yargılanan Fatma Karataş, "kendi çocuğunu kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı, bebeğin babası Mustafa Teneke ise beraat etti.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Fatma Karataş katıldı. Bebeğin babası olduğu belirtilen, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Mustafa Teneke ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada esasa ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, bir önceki celse verdiği, "Fatma Karataş'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması, Mustafa Teneke'nin ise beraatine karar verilmesi" talepli mütalaasını tekrar ettiğini belirtti.

Mütalaaya karşı beyanı sorulan sanık avukatları, daha önceki beyanlarını tekrarlarken, tahliye ve beraat talebinde bulundular.

"PİŞMANIM, BENİ DİĞER SANIK AZMETTİRDİ"

Karar verileceği belirtilerek son sözü sorulan sanık Fatma Karataş, olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, diğer sanık Mustafa Teneke'nin bebeği öldürmesi için azmettirdiğini öne sürdü.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Karataş'ın, "kendi bebeğini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Heyet bu cezayı, sanığın yargılamadaki iyi halini gözetip takdiri indirim uygulayarak müebbet hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme, diğer sanık Mustafa Teneke'nin ise suçu işlediğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatini kararlaştırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar