Bayram tatili uzadı, tatil sezonu erken açılacak

Bayram tatili uzadı, tatil sezonu erken açılacak
Ramazan Bayramı tatili öncesindeki 1,5 günlük kamu çalışanlarının idari izinli sayılması kararı, turizm sektöründe canlılık yarattı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Anadolu Ajansı muhabiriyle yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatilinin turizm sektöründe memnuniyet yarattığını dile getirdi.

İşler, Şubat ve Mart aylarında ramazan ve seçim gibi etmenlerin rezervasyonları yavaşlattığını belirtirken, ara tatille birleşen bayram tatilinin uzamasının özellikle il dışında tatil planlama şansı sunduğunu vurguladı.

Son alınan kararın etkilerini hemen gördüklerini belirten İşler, rezervasyonlarda %10'luk bir artış yaşandığını ifade etti ve geçen yılın bayram dönemine göre %15'lik bir artış beklediklerini dile getirdi. Ege Bölgesi'nde 5 milyar liralık bir hareketlilik öngördüklerini ve bu seyahatlerden kaynaklanan potansiyelin ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

İşler, turizm sezonunun bu tatil ile birlikte başlayacağına dikkat çekerek, "Mayıs ayında başlayan turizm sektörü, bu 9 günlük tatille bir ay öne çekilmiş olacak." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar