Bayburt'ta vatandaşlar verem hakkında bilgilendirildi

Bayburt'ta vatandaşlar verem hakkında bilgilendirildi
Bayburt Devlet Hastanesi, 77. Verem Farkındalık Haftası kapsamında vatandaşları verem konusunda bilgilendirdi. Hastane personeli tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, hastalıkla mücadele yöntemleri halka anlatıldı.

Farkındalık Haftası dolayısıyla Bayburt Devlet Hastanesi girişinde özel panolara, sağlık personelleri tarafından hazırlanan veremle ilgili afişler asıldı. Ayrıca, hastane içinde bir stant kurularak hastalara ve hasta yakınlarına, veremle ilgili bilgiler verildi. Sağlık çalışanları, hastaların ve hasta yakınlarının sorularını yanıtladı.

Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında vatandaşlara, veremin ne olduğu, belirtileri nelerdir ve nasıl mücadele edilebileceği konularını içeren broşürler dağıtılarak, toplumda daha fazla bilinç oluşturdu. Ayrıca, hastane içerisinde çalışanlara yönelik olarak Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahar Kubat tarafından verem konusunda farkındalık eğitimi verildi.

Bayburt Devlet Hastanesi, bu tür etkinliklerle toplum sağlığını artırmayı hedefleyerek, vatandaşları sağlık konularında bilinçlendirmeye devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar