Başsavcı İsmail Uçar’ın adliyedeki rüşvet iddialarına Erdoğan el attı

Başsavcı İsmail Uçar’ın adliyedeki rüşvet iddialarına Erdoğan el attı
Gazeteci Seyhan Avşar, İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın açıklamasıyla patlak veren rüşvet iddialarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın el attığını söyledi.

Halktv.com.tr muhabiri Seyhan Avşar, Anadolu Adliyesi Başsavcısı İsmail Uçar’ın rüşvet iddialarına dair bomba bir kulis bilgisi paylaştı.

Avşar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HSK’ye talimat vererek Anadolu Adliyesi Başsavcısı İsmail Uçar’ın rüşvet iddialarının titizlikle araştırılmasını istediğini öne sürdü.

Öte yandan Avşar, Erdoğan’ın talimatı sonrası adı rüşvet iddialarında geçen Hakim Sidar Demiroğlu’nun HSK’ye verdiği dilekçede ismi geçen 2 vekili hakkında da soruşturma başlatıldığı da açıkladı.

HSK’nin o iddialara ilişkin de bu hafta müfettiş görevlendirilmesi bekleniyor.

Avşar'ın söz konusu paylaşımı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Adliyesi Başsavcısı İsmail Uçar’ın adliyedeki rüşvet iddialarına ilişkin verdiği dilekçenin ardından HSK’ye talimat verecek iddiaların titizlikle araştırılmasını istedi.

İkinci önemli bir gelişme daha var. Adı rüşvet iddialarında geçen hakim Sidar Demiroğlu’da HSK’ye bir dilekçe vermişti. O dilekçede ismi geçen 2 başsavcı vekili hakkında da soruşturma başlatıldı. HSK’nin o iddialara ilişkin de bu hafta müfettiş görevlendirilmesi bekleniyor."

seyhan.jpg

NE OLMUŞTU?

İstanbul Anadolu Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, 6 Ekim 2023’te Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği’ne yazdığı yazı ile İstanbul Anadolu Adliyesi’nde bazı ve hâkim ve savcılarla ilgili “rüşvet, iş takibi, aracılık ve usulsüzlük” iddialarını açıklamıştı.

pwmpstwm2eezokzas6ltlg.webp
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, Uçar’ın iddiaları sonrası yaptığı açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca HSK’ya gönderilen ihbar dilekçesinde bahsedilen iddialarla ilgili olarak HSK ilgili dairesince gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, verilen inceleme ve soruşturma izni üzerine HSK Teftiş Kurulu’nca müfettiş görevlendirilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar