Başkent için yerel seçimlerde 24 aday yarışacak

Başkent için yerel seçimlerde 24 aday yarışacak
Yerel seçimler kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) başkanlığı için 21 erkek, 3 kadın aday yarışacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kesinleşen aday listelerini internet sitesinde yayımladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti adayı olmak üzere toplam 21 erkek ve 3 kadın aday mücadele edecek.

Erkek adaylar arasında AK Parti'den Turgut Altınok, İYİ Parti'den Cengiz Topel Yıldırım, Memleket Partisi'nden Zafer Burak Hasar, DSP'den Mehmet Selim Çetin, Yeniden Refah Partisi'nden Suat Kılıç, Türkiye Komünist Partisi'nden Ali Ufuk Arikan, Zafer Partisi'nden Hüseyin Bartu Soral, Yeni Türkiye Partisi'nden Serkan Ünver, CHP'den Mansur Yavaş, Hak ve Özgürlükler Partisi'nden Fazlı Taşkan, Ocak Partisi'nden Murat Yardımcı, Adalet Birlik Partisi'nden Abdullah Demiryürek, Millet Partisi'nden Salih Koç, DEVA Partisi'nden Celal Mümtaz Akıncı, Saadet Partisi'nden Cafer Güneş ve Vatan Partisi'nden Utku Reyhan yarışacak. Bağımsız adaylar arasında ise Korkut Cesur, Suat Karaman, Lokman Cengiz, Mustafa Sanğu ve Yunus Murat Güztoklusu bulunuyor.

Kadın adaylar arasında DEM Partisi'nden Gültan Kışanak, Anavatan Partisi'nden Tuvana Naz Ketene ve Türkiye Komünist Hareketi'nden Figen Topal yer alacak.

Adaylar arasında 22 üniversite mezunu, biri ortaokul ve biri ilkokul mezunu olmak üzere çeşitli eğitim düzeylerinden adaylar bulunuyor. Adayların 5'i iş insanı, 5'i avukat, 2'si gazeteci ve 2'si mühendisken, diğerleri ise diş hekimi, siyasetçi, ekonomist, işçi, emekli, eğitimci, muhasebeci, belediyeci, serbest ve özel güvenlik mesleklerinden geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar