Balıkçılar vatandaş uygun fiyata balık yesin diyerek ihracata kısıtlama istedi

Balıkçılar vatandaş uygun fiyata balık yesin diyerek ihracata kısıtlama istedi
Balıkçılar, Akdeniz'de balık avının sona ermesiyle çiftliklerde yetiştirilen balıkların fiyatlarında yapılan artışların diğer balık türlerinin de fiyatlarını yükselttiğini belirterek ihracata kısıtlama istiyor.

Akdeniz'de 15 Nisan'da başlayan av yasağı, balıkçıların dikkatini özellikle çiftliklerde yetiştirilen ve fiyatları belirlemede önemli olan levrek ve çipura gibi türlerde yüzde 30 civarında bir zam artışına çekti. Bu artışın, denizde doğal olarak avlanan balıkların fiyatlarını da etkilediğine dair endişeler dile getirildi ve bu durumun devam etmesi halinde balık tüketiminin azalabileceği ifade edildi.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, balık çeşitliliğinin azaldığına ve özellikle çipura ve levrek gibi popüler balıkların fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekti. Önceki dönemlerde 30-40 farklı balık çeşidine sahip olduklarını ancak şu anda bu çeşidin 10-15'e düştüğünü belirtti. Bu durumun taze balık arayan müşterileri de etkilediğini ifade eden Polat, balık fiyatlarında yaşanan ani artışların tüketicilerin alım gücünü zorladığını ve geri çekilmelerine neden olduğunu söyledi.

Polat, özellikle çipura ve levrek gibi fiyatları yüksek olan balık türlerinin diğer balıkların fiyatlarını da belirleyici bir rol oynadığını belirtti. Örneğin, sardalya gibi daha düşük fiyatlı balıkların da fiyatlarının arttığını ve bu durumun balıkçıları zorladığını vurguladı. Bu nedenle, ihracatın kısıtlanması talebinde bulundu ve balıkçıların daha sürdürülebilir bir fiyat politikası izlemeleri gerektiğini belirtti.

Balıkçılar ‘vatandaş uygun fiyata balık yesin’ diyerek ihracata kısıtlama istedi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar