Bakanlık yangın söndürme işini mimarlık şirketine vermiş

Bakanlık yangın söndürme işini mimarlık şirketine vermiş
Türk Hava Kurumu'nun orman yangınlarına müdahale etmemesi meclis gündemine taşındı. Tarım ve Orman Bakanlığı THK'nın yüksek ücret istediği için yangın söndürme ve uçak kiralama işini bir mimarlık şirketine verdiği ortaya çıktı.

Muğla’daki orman yangınlarına Türk Hava Kurumu’nun müdahale etmemesi Meclis gündemine taşındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, THK’nın ihalede yüksek ücret istediği için özel bir şirketle anlaştıklarını açıkladı. Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdiği ortaya çıktı. 

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, ihalede özel şirket 104 milyon TL, THK ise 70 milyon TL teklifte bulundu.

Muğla’daki orman yangını, Kaan Havacılık’ın sözleşmesinin iptal edilmesine günler kala ortaya çıktı. Şirket, dolardaki artış nedeni ile alması gereken helikopter sayısına ulaşamadığını bildirmiş, sözleşmenin şartları sakatlanmıştı. Yangın da tam bu süreçte ortaya çıktı. Şirket elinde bulunan helikopterlerle Muğla’daki alevlere müdahale etti.

Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdi. Firma gerekli uçakları ve pilotları Kanada’dan bulup getiriyor. Teknik malzeme bakım vb. giderler de Kanada’dan karşılanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar