Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücretlileri heyecanlandıran zam açıklaması: Yüzde 90...

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücretlileri heyecanlandıran zam açıklaması: Yüzde 90...
Hükümetin bu yıl içerisinde iki kez zam yaptığı asgari ücret, artan enflasyon karşısında eridi. Asgari ücretlinin durumuna ilişkin yeni bir açıklama yapan Bakan Bilgin, asgari ücretteki erimeyi kabul ederek, "Yılsonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız'' dedi.

BAKAN BİLGİN'DEN FLAŞ ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI: YÜZDE 90...

Seçimlerin yaklaşması ile hem emekli hem de çalışanlar için düğmeye basan hükümet, bir yıl içerisinde iki kez zam yaptığı asgari ücret için yeni bir vaatte bulundu.

Asgari ücret için yeni bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışanlarımızın asgari ücretinde yıl başında yaptığımız yüzde 50''nin üzerinde yüzde 30 zam yapmıştık, kümülatif olarak yüzde 90 üzerinde olan bu zammın enflasyon karşısındaki dayanıksızlığını bilerek konuşuyoruz. Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından Ankara''da bir otelde ''TÜRK-İŞ 70''inci Yıl Belgeseli'' programı düzenlendi. Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile TÜRK-İŞ yöneticileri katıldı.

Bilgin, program kapsamında yaptığı konuşmada asgari ücret sorununa da değinerek, şöyle konuştu:

''''Önümüzdeki yıl sonu itibariyle bu bahsettiğimiz sorunların daha da hafifleyeceğini tahmin ediyoruz, öngörüyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ortaya çıkan olumsuzluklara karşı emekçilerimizi korumaya devam edeceğiz. Dün sayın genel başkanla, yönetimle beraber; çalışanlarımızın asgari ücretinde yıl başında yaptığımız yüzde 50''nin üzerinde yüzde 30 zam yapmıştık, kümülatif olarak yüzde 90 üzerinde olan bu zammın enflasyon karşısındaki dayanıksızlığını bilerek konuşuyoruz. Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz. Elbette ki Türkiye''nin büyümeye, kalkınmaya, yatırıma ihtiyacı var. Sermayeye ihtiyacı var. Burada sermaye düşmanlığı yapmıyoruz ama sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız. Bu sosyal devletin görevidir." 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar