Bakan Göktaş: Koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısı 10 bin 84

Bakan Göktaş: Koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısı 10 bin 84
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Göktaş, koruyucu ailelerin çocuklara sadece bir yuva sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda onların hayallerini ve umutlarını yeşerttiğini belirtti.

Göktaş'ın yazılı açıklamasına göre, koruyucu aile hizmet modeli, biyolojik ailelerinin yanında bakımları sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilmesine yönelik aile odaklı bir hizmet modeli olarak tanımlandı. Göktaş, bu hizmet modeliyle Bakanlık tarafından belirlenen güvenli ve destekleyici bir aile ortamında çocukların gelişimine katkı sağlandığını vurguladı.

09f522cf-f758-4add-b781-e358db893005-w.jpg

Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin 2002 yılında 500 aileyle başladığını, bugün ise 8 bin 140 koruyucu aileyle 10 bin 84 çocuğun yanında bakımının sağlandığını açıkladı. Ayrıca, koruyucu ailelere yönelik maddi desteklerin de devlet tarafından sağlandığını belirten Göktaş, aylık ortalama 8 bin 895 liraya varan desteklerin verildiğini dile getirdi.

Göktaş, koruyucu aile hizmetinin kalitesini artırmak için çeşitli çalıştaylar ve toplantılar düzenlendiklerini ifade etti. Bu kapsamda Ocak ayında gerçekleştirilen "Çocuk Koruma Temelli Koruyucu Aile Çalıştayı"nın ikincisinin yapıldığını belirten Göktaş, bu çalıştaydan elde edilen çıktıların hayata geçirilmeye başlandığını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar