Bakan Fidan bazı büyükelçilikler için yeni görevleri tebliğ etti

Bakan Fidan bazı büyükelçilikler için yeni görevleri tebliğ etti
Türkiye'nin dış temsilciliklerinde yeni atamalar gerçekleşiyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilere yeni görevlerini tebliğ etti. Bu kapsamda, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Daimi Temsilcilik görevine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar atandı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde görev alacak büyükelçilere yeni görevlerini iletti. Bu çerçevede, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar'ın Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Daimi Temsilci olarak atanması dikkat çekti. Ayrıca, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Büyükelçi Can Dizdar'ın Ottawa Büyükelçisi olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Yapılan diğer önemli atamalardan biri ise Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde Daimi Temsilci olarak görev yapan Büyükelçi Güven Begeç'in Trablus Büyükelçisi olarak atanması oldu. Ayrıca, Irak Genel Müdür Yardımcısı Elçi Anıl Bora İnan'ın Bağdat Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar