Bahçeli'den Katar açıklaması

Bahçeli'den Katar açıklaması
Devlet Bahçeli, "Katar'da kurulacak Türk üssünün körfez ülkelerinin güvenlik ve istikrarına destek vermekten başka bir hedefi yok iken, durduk yere bir kaşık suda fırtınalar koparanları anlamak şüphesiz mümkün değildir." dedi.

Bahçeli'den Katar açıklaması

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 8 Haziran’da TBMM’de onaylanan mezkur anlaşmayla, Katar’ın askeri kurumların modernizasyonu, askeri eğitim ve öğretim alanında iş birliğinin çeşitlendirilmesi, iki ülkenin birlikte çalışabilirlik ve eşgüdümün artırılarak bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

Fren tutmayan bazı şuur ve akıl yoksunlarının, Mehmetçiğe "lejyoner" diyecek kadar çıldırdıklarını belirten Bahçeli, "Türk askerine 'lejyoner' demek bühtan olması şöyle dursun, su katılmamış bir alçaklık, ayağımızın altında çiğnediğimiz isnattır. Türk düşmanlarına paralı gece bekçiliği, kiralık kalem nöbetçiliği, tasmalı siyasi sözcülük yapanların Mehmetlerimizin haysiyetiyle oynaması utanmazlığın daniskası, ahlaksızlığın dik alasıdır." dedi.

"ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Türkiye'nin doğru bir hamleyle, Körfez’de yükselen tansiyonun diyalogla çözüme kavuşturulmasını istediğini, bu konuda yoğun bir diplomasi faaliyeti yürüttüğünü söyleyen Bahçeli, Türkiye'nin Katar ile tarihsel bağları olduğunu dile getirdi.

"Katarla imzalanan anlaşmaların TBMM’de 8 Haziran günü rutin onayı, görülen odur ki birden bire bazı çevreleri rahatsız etmiştir." diyen Bahçeli, "Katar’da kurulacak Türk üssünün körfez ülkelerinin güvenlik ve istikrarına destek vermekten başka bir hedefi yokken, durduk yere bir kaşık suda fırtınalar koparanları anlamak şüphesiz mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar