Bahçeli'den AYM Başkanına Can Atalay tepkisi: Bay Zühtü'ye sormak isterim ki

Bahçeli'den AYM Başkanına Can Atalay tepkisi: Bay Zühtü'ye sormak isterim ki
MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli TİP Milletvekili Can Atalay kararının derhal Meclis'te okutulmasını talep ettiklerini söyledi.

46b9cbf4-e750-4cd6-b497-9a7527078bcf-w.jpeg

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli, 16 Ocak Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grup toplantısında bir konuşma yaptı. Bahçeli, Gezi davası sebebiyle tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci defa bir hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi’ni hedef aldı.

Bahçeli'nin açıklaması şöyle;

“MAHKUM CAN ATALAY’LA İLGİLİ KARARIN DA TBMM’DE DERHAL OKUNMASINI İSTİYORUZ”

"Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamamanın gerekçesi olmaz diyen Bay Zühtü’ye sormak isterim ki, acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini, feryat figan eden analarımızın gözyaşlarını izah edecek yürek sende ve senin gibi düşünen diğer mahkeme üyelerinde var mıdır? Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin, biz aziz vatanın derdindeyiz. Sen ve senin gibileri PKK hukukunun kafesindesiniz, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş ve istiklal hukukunun peşindeyiz. Yani anlayacağınız geceyle gündüz gibi ayrıyız. Mahkum Can Atalay’la ilgili kararın da TBMM’de derhal okunmasını istiyoruz. Altını çizerek açıklıyorum, önümüzdeki yeni sürecin bir sonucu olarak; ayrıntılı bir bölücülükle mücadele stratejisi hazırlanmalı, mutlaka uygulanmalıdır. Türkiye’nin güvenliğini, milli birliğini ve bütünlüğünü hedef alan husumet cephesinin, hayata geçirmeye çalıştığı alçak senaryo karşısında Türkiye’nin hareketsiz kalması düşünülemez. Milletimiz, geleceğimize kastetmek isteyen iç ve dış merkezli şer ittifakına ve ihanet odaklarına hak ettikleri karşılığı verme zamanının geldiğine inanmaktadır. Bilinmelidir ki, bu cennet vatan hepimizindir. Aynı kaderin mensupları olarak Türkiye’mizin bir kaos ortamına sürüklenmesini önlemek hepimiz için tarihi bir vazifedir."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar