Babası hipodromun, oğlu gönüllerin şampiyonu

Babası hipodromun, oğlu gönüllerin şampiyonu
Efsane yarış atı "Bold Pilot"ın beyaz perdeye yansıyan hikayesinde kendisini canlandıran "Ganesh" adlı at da ilginç öyküsüyle şaşırtıyor.

1990'lı yılların efsane yarış atı Bold Pilot'ın beyaz perdeye yansıyan hikayesinde kendisini canlandıran "Ganesh" adlı at da ilginç öyküsüyle şaşırtıyor. Fiziki özelliği nedeniyle film için seçilen "Ganesh", şampiyon Bold Pilot'ın oğlu olduğunu karakteristik benzerliğiyle de ortaya koyuyor.

Hipodromların rekorları geçilemeyen şampiyonu Bold Pilot ile vesile olduğu büyük aşkın anlatıldığı "Bizim İçin Şampiyon" sinema filmi, kendisini tanıyan tanımayan, atlara gönül veren vermeyen herkesi yürekten etkiledi.

Filmde Bold Pilot'ı canlandıran 5 attan biri olan 9 yaşındaki Ganesh'in hikayesi de bir o kadar ilgi çekici ve şaşırtıcı. Ganesh, başarılarla dolu bir yarış hayatı olmaması nedeniyle hipodromlarda gönülleri fethedemese de Türkiye'de beyaz perdenin ilk yıldız atı olmayı başardı.

1996 Gazi Koşusu'nu, Halis Karataş ile yaptığı 2.26.22'lik rekor derece ile kazanan ve tarihe "şampiyon at" olarak adını yazdıran Bold Pilot'ın büyük hayran kitlesine, Ganesh sayesinde her yaş grubundan yenileri eklendi.

BOLD PİLOT'IN OĞLU GANESH, SAKATLANINCA YARIŞLARI BIRAKTI

Hayatlarını atlara adamış Atman ailesinin harasında doğup büyüyen, sakatlığı nedeniyle yarışları bırakan Ganesh, bir süre Altınoluk'ta tedavi gördü. Tedavinin ardından Atman ailesinin harasına geri dönen Ganesh, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı'na hediye edildi.

Daha sonra çıkarıldığı ihalede satılan ve iki kez sahibi değişen Ganesh, en son bir iş adamı tarafından alındı. Ganesh, "Bizim İçin Şampiyon" filminin çekim hazırlıkları sırasında yaşamını sürdürdüğü binicilik akademisinde keşfedildi.

Çekim öncesi Veli Efendi Hipodromu'nda sağlık kontrolünden geçirildiği sırada Ganesh ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

Ganesh'in çipi kontrol edildikten sonra şampiyon at Bold Pilot'ın oğlu olduğunun öğrenilmesi, film ekibine "tesadüfün böylesi" dedirtti.

"ARAMIZDA İKİ ARKADAŞ GİBİ YAKIN BİR BAĞ OLUŞTU"

Filmde Jokey Halis Karataş'ı canlandıran Ekin Koç da Ganesh'in Bold Pilot'ın oğlu olduğunu film için seçildikten sonra öğrendiklerini belirtti.

Avustralya'dan gelen at eğitmenleri haradaki atları denerken özel hareketleri en çabuk kavrayabilecek atın Ganesh olduğunu söylediğini anlatan Koç, "Bu demekti ki kalan zamanımızın çoğunu artık Ganesh'le geçirecektik. Ben onu, o da beni tanıdıkça birbirimize daha da güvenmeye başladık. Bir süre sonra kendimi en çok onunlayken rahat hissettiğimi fark ettim." dedi.

Filmin tamamında Ganesh ile birlikte vakit geçirdiklerini, yalnızca koşmadıklarını, konuştuklarını, didiştiklerini, beraber yere uzanıp debelendiklerini, ormanda yan yana yürüyüş yaptıklarını, yemeklerini birlikte yediklerini ifade eden Koç, "Onu belki benden daha sık görenler vardı ama yine de aramızda birbirini anlayan iki arkadaş gibi yakın bir bağ oluştuğunu düşünüyorum. Set sürecini güvenli ve rahat geçirdiysek Ganesh'in güzel karakterinin de katkısı büyüktür. Umarım biz de sevgili Ganesh'e hak ettiği ilgi ve alakayı gösterebilmişizdir." diye konuştu.

Atın sahibi Mert Ünsal da Ganesh ile ilk karşılaşma anını şöyle anlattı:

"At arayışı içindeyken kadere bakın yağmurlu bir gecede simsiyah kulakları, ahırda asabi hareketler yapan, ahıra adam sokmayan bir at ile karşılaştım. 3 hafta boyunca atı arazide, köyün içinde, gece yürüyüşlerinde test ettim. Bu denemelerim sayesinde bu atın farklı bir ruhtan geldiğini anladım. Bir gün arazide nereden aklıma geldiyse Harp Okulu Marşı'nı okudum. At kulaklarını dikti yürüyüş modunu değiştirdi. Gülmüştüm. Atın sonradan hikayesini dinleyince şaşırmadım dersem yeridir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar