Ayyüce Türkeş kimdir? İYİ Parti Adana Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş kaç yaşında, nereli?

Ayyüce Türkeş kimdir? İYİ Parti Adana Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar adayları merak etmeye başladı. İYİ Parti Adana Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş'in hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Ayyüce Türkeş kimdir? İYİ Parti Adana Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş kaç yaşında, nereli?

Ayyüce Türkeş kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, İYİ Parti'den 2023 seçimlerinde Adana milletvekili olmuştu. Şimdi ise 2024 yerel seçimlerinde Ayyüce Türkeş Adana Belediye Başkan adayı oldu. Bu kararın ardından birçok kişi Ayyüce Türkeş'in hayatını araştırmaya başladı. Peki Ayyüce Türkeş kimdir? İYİ Parti Adana Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş kaç yaşında, nereli?

AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR?

Ayyüce Türkeş, 2 Ekim 1977 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. Yükseköğrenimini sırasıyla Bilkent Üniversitesi'nde Ekonomi, Bilgi Üniversitesi'nde MBA alanlarında gerçekleştirmiştir. Ayrıca Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık alanında doktora eğitimi almıştır.

2012 yılına gelindiğinde ise ABD'nin finans merkezi New York'ta kariyerine 2023'e kadar devam etmiştir. Ayrıca 2012 yılında bilgisayar mühendisi olan Egemen Taş ile evlenmiştir. İki kız çocuğu annesi olan Ayyüce Türkeş'in ağabeyi Tuğrul Türkeş ise AKP listelerinden 2023 seçimlerinde Ankara Milletvekili adayı seçilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar