Aylık 300 bin dolara Google'da çalışmaya başladı: Yazdığı CV ile teknoloji devleri peşinden koştu!

Aylık 300 bin dolara Google'da çalışmaya başladı: Yazdığı CV ile teknoloji devleri peşinden koştu!
Uzun bir arayış ve reddedilmelerin ardından, yazılım uzmanı sonunda istediği şirketlerden teklifler almıştı: Meta, Uber ve Google. Başarısının sırrı ise özgeçmişinde yaptığı belirli değişikliklerde yatıyordu. İşte kariyerinde nasıl ilerlemeyi başardığına dair ipuçları...

Bilgisayar alanının cazibesini fark eden Sahil Gaba, makine mühendisliği yüksek lisansını tamamlamak üzereyken, arkadaşlarının bilgisayarla ilgili işlerde kolaylıkla ilerlediğini görünce bu alana yönelmeye karar verdi.

Hindistan'da büyüyen Gaba, yaz aylarını programlama öğrenerek geçirdi. Umutsuzluğa kapılmadan, iş arayışına girdi ancak büyük teknoloji şirketlerinden geri dönüş alamadı. Bu durum onu hayal kırıklığına uğrattı.

Sonunda, Chicago'daki küçük bir fintech şirketinde yazılım mühendisi olarak işe başladı. Ancak kısa sürede, sahip olduğu yazılım becerilerinin güncelliğinin zayıf olduğunu fark etti. Aslında hedefi büyük teknoloji firmalarında çalışmaktı. Bu nedenle, akşamlarını yeni teknolojiler öğrenmek ve mülakat tekniklerine hazırlanmak için harcadı.

65ed832590413ab8e1db37d1.webp

ÖNEMLİ BİR BASAMAK...

İki yıl boyunca Chicago'daki şirkette çalıştıktan ve bir dizi reddedilmiş başvurudan sonra, Gaba sonunda Amazon'da yazılım mühendisi olarak kariyerine başladı.

Amazon'da işe başladıktan sadece 18 ay sonra, Meta, Uber ve Google gibi dev şirketlerden hızla ardı ardına teklifler aldı. Gaba, Google'da sunulan yıllık yaklaşık 300 bin dolarlık başlangıç maaşını kabul ettiğinde sadece 29 yaşındaydı.

70b83286-6b0f-4635-9391-86afc4883cdc.jpeg

Peki Gaba öz geçmişinde neler yazdı? İşte merak edilenlerin cevabı...

NASIL BİR ÖZGEÇMİŞ HAZIRLADI?

Gaba, Amazon'a başvurduğunda iş tecrübesinin yetersiz olduğunu düşünerek özgeçmişinde becerilerini öne çıkarmayı tercih etti. Ona göre, onurlar ve ödüller gibi geçmişe dayalı unsurların güncelliği kaybedebileceğinden, bunları özgeçmişten çıkarmak önemliydi. Aynı şekilde, güncel olmayan kurslar da özgeçmişte yer almamalıydı.

gabajpg-zm0lmwwmh0wnrf7v5gjnra.jpg

Eğitim bilgilerini sayfanın sağ tarafına yerleştirerek, çoğu kişinin soldan sağa okuma alışkanlığını göz önünde bulundurdu ve eğitimine daha fazla dikkat çekmeye çalıştı.

Mülakat sürecinde buzları eritmek için "ilgi alanları" bölümünü özgeçmişinde tutmayı tercih etti. Ona göre, karşı taraf ile ortak noktalar bulmanın bir konuşmayı başlatmak ve samimi bir ilişki kurmak için önemli bir adım olduğunu düşünüyordu.

gabacvjpg-k-zua-ykj0kzye5rlua7ea.jpg

Şu anda Google'ın Seattle ofisinde yazılım mühendisi olarak çalışan Gaba'nın, özgeçmiş stratejisi ve mülakat taktikleri, kariyerindeki başarılarının ve tercih edilirliğinin bir göstergesi olarak görülebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar