Ayfonkarahisar’da fasulye tarlasını don vurdu!

Ayfonkarahisar’da fasulye tarlasını don vurdu!
Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde yaşanan don felaketi tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı.

Gece boyunca eksi 2 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı, fasulye ve patates ekili alanlarda don olayına neden oldu. Zarar gören çiftçiler, ürünlerini kurtarmak yerine tekrar tohumlama yaparak yeniden ekime başladılar.

Don felaketi sonrasında Şuhut ilçesindeki tarım arazilerinde ciddi zararlar meydana geldi. Baharla birlikte çiçek açan ağaçlar bile buz tutarken, fasulye ve patates ekili alanlar büyük zarar gördü. Çiftçiler, zarar gören mahsulleri kurtarmak yerine yeniden ekime başlamak zorunda kaldılar.

aw200918-01.jpg

Şuhut'ta yaşayan çiftçilerden Ali Kaymak, don felaketinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek "Fasulye ve patates ekili alanlarımızda don olayı yaşandı ve büyük zarar gördük. Yaklaşık olarak 5 dönüm alanda fasulye ekimi yapmıştık ve büyük kısmı zarar gördü. Şimdi tekrar tohumlama yapıyoruz ve gübreleme işlemlerine yeniden başlıyoruz. Devletimizin tohum ve gübre desteği sağlaması bize büyük destek olur" şeklinde konuştu.

aw200918-02.jpg

Başka bir çiftçi olan Muharrem Kuş da don felaketi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden zarar gören çiftçilere yardım eli uzatmalarını talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar