Aydın'da yanlış teşhis edilen cenaze ortalığı karıştırdı: Savcı mezarı açtırdı

Aydın'da yanlış teşhis edilen cenaze ortalığı karıştırdı: Savcı mezarı açtırdı
Aydın’da yakınlarının yanlış yaptığı teşhisi sonucu cenazeler karıştı. Daha sonra fark edilen bu hata Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile mezar açılıp yanlış gömülen cenazenin çıkarılmasıyla düzeltildi.

“BU BİZİM CENAZE DEĞİL”

Edinilen bilgiye göre; Aydın’da Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi görürken hayatını kaybeden Turgut Akın ile evinde hayatını kaybeden emekli öğretmen olan Hilmi Sarı aynı hastanenin morguna götürüldü. Germencik Turanlar Köyü’nde yıllarca demircilik yapan Turgut Akın’ın cenazesini almaya gelen bazı yakınları Turgut Akın sandıkları Hilmi Sarı’yı alıp köylerinde defnettiler. Büyük hata ise Hilmi Sarı’nın yakınlarının cenazelerini almaya gelmesi ile ortaya çıktı. Kendilerine teslim edilmek istenen morgdaki tek cenazenin Hilmi Sarı olmadığını gören yakınları “Bu bizim cenaze değil” diyerek cenazeyi almadı.

aw142689-01.jpg

Bunun üzerine o gün yakını ölen ve morgdan cenaze alan şahıslar hastane morguna geri çağrıldı. Germencik Turanlar Köyü’nden gelen Akın’ın yakınları gömdüklerini zannettikleri Turgut Akın’ı morgda görünce şaşkınlık içinde kaldılar.

aw142689-02.jpg

SAVCI MEZARI AÇTIRDI

Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Turanlar Köyü’nde Turgut Akın diye defnedilen Hilmi Sarı’nın cenazesi mezardan çıkarılıp yakınlarına verildi. Turgut Akın ise Hilmi Sarı’dan boşalan mezara defnedilerek bu büyük bir hata düzeltildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar