Avusturya'daki rezaletin sorumlusu kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Avusturya'daki rezaletin sorumlusu kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında deplasmanda karşılaştığı Avusturya’ya 6-1 mağlup oldu. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

AVUSTURYA'DAKİ REZALETİN SORUMLUSU KİM?

Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde Macaristan'a özel maçta 1-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımımızın rakibi deplasmanda Avusturya'ydı..

Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki son rakibimiz Gürcistan olurken; kadromuz Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız dışında tamamen değişmişti..

İtalyan hocamız Vincenzo Montella'nın hücum bölgesinde 2 solak İrfan Can Kahveci ve Arda Güler'i; 2 sağ ayaklı Kerem Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız'ı bir arada kullanması yanlıştı... Kadro kurgusu ay-yıldızlılarımıza sorun teşkil edecek gibi görünüyordu...

Maçın hemen başında golü yedik... Cenk Özkacar'ın tehlikeli bölgede Salih Özcan'a attığı pas sonrası araya giren Romano Schmid'in araya girdiği topa Christian Baumgartner vurdu.. Kalecimiz Uğurcan Çakır'dan dönen meşin yuvarlağa ayak koyan Leipzig'den takım arkadaşı Xaver Schlager dokundu ve 1-0 geriye düştük..

Geriye düştükten sonra Kerem Aktürkoğlu ve Hakan Çalhanoğlu'yla Avusturya kalesini düşündük ancak çerçeveyi tuturamadık..

24'üncü dakikada Kenan Yıldız'ın kafa vuruşunda top Avusturya'nın Gana asıllı stoperi Kevin Danso'nun eline çarpınca İtalyan hakem Daniele Chiffi VAR'a giderek "PENALTI" dedi... Hakan Çalhanoğlu topu filelere göndererek skoru 1-1'e getirdi..

İlk yarının son anlarında topu yine filelerimizde gördük... Kaan Ayhan ve Cenk Özkacar'ın uzaklaştıramadığı topta bu kez araya Nicolas Seiwald girdi... İlk golü atan Xaver Schlager'in pasında Freiburg'un golcüsü Michael Gregoritsch sol ayağıyla çaktı... Kalecimiz Uğurcan Çakır'ın ellerinden sekip filelerimize giden meşin yuvarlak, Avusturya'nın soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitmesini sağladı..

İkinci yarının hemen başında Merih Demiral'ın kafa vuruşu az farkla üstten auta giderken; kalemizde yine golü gördük..

Romano Schmid'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Salih Özcan'ı aşan topta kafayı vuran Michael Gregoritsch kendisinin 2'nci Avusturya'nın 3'üncü golünü atınca 3-1 geriye düştük..

Freiburg'un 1.93 metrelik santrforu Michael Gregoritsch'in attığı 2 golde de kalecimiz Uğurcan Çakır'ın elleriyle topu içeri atması da çok tartışılacak..

59'da gelişen Avusturya atağında Kaan Ayhan'ın Konrad Laimer'e ceza sahası içindeki hamlesine VAR'la konuşan İtalyan hakem Daniele Chiffi bir kez daha "PENALTI" deyince Michael Gregoritsch hat-trick yaptı ve 4-1 geriye düştük..

3 gol birden atan Michael Gregoritsch'in vuruşunda kalecimiz Uğurcan Çakır "nihayet" varlığını hatırlatırken; İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Salih Özcan'ın yerine Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Orkun Kökçü oyuna girdi..

A Milliler'de Arda Güler'in röveşatası Avusturya kalecisi Alexander Schlager'de kalırken; Kenan Yıldız kaleyi bulamadı..

Milli Takımımız'da Orkun Kökçü'nün pasında Barış Alper Yılmaz sol çaprazdan topu filelere gönderdi ancak İtalyan hakem Daniele Chiffi VAR'ın uyarısıyla bir kez daha monitöre gitti ve pozisyonun başlangıcında Cenk Özkacar'ın rakibi Stefan Posch'a ceza sahamız içinde yaptığı harekete bir kez daha "PENALTI" dedi.. İlk golü atan Christian Baumgartner kendisinin 2'nci; Avusturya'nın 5'incü golünü atınca skor bir anda 5-1'e geldi..

Ev sahibi Avusturya'da Konrad Laimer'in sağ çaprazdan vuruşu az farkla auta giderken, A Milli Takım'da Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Özkacar'ın yerlerine Yunus Akgün, Zeki Çelik ve İsmail Yüksek oyundaydı..

Maçın son bölümünde Andreas Weimann'ın sağ çaprazdan kalecimiz Uğurcan Çakır'ın üzerine vururken bu kez sol taraftan Patrick Wimmer'in ortasına kafayı vuran Maximilian Enstrup maçın skorunu 6-1 olarak ilan etti..

Kalecimiz Trabzonsporlu Uğurcan Çakır olunca skorun da Trabzon plakası gibi 6-1 olması kaçınılmazdı..

Mübarek LUNAPARK KALECİSİ GİBİ..

Geleni gideni içeri alıyor..

Hep söyledim, yine söylüyorum SOL BEKİMİZ YOK..

CENK ÖZKACAR İLE OLMAZ OLAMAZ...

SORUN KUNTZ veya MONTELLA değil...

Zannetmeyin ki bizi Almanya'ya İtalyan hoca Vincenzo Montella götürdü..

Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic, Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz'dan Hırvatistan maçında o golü yemese şimdi evimizdeydik..

Stefan Kuntz'u Japonya'yla oynadığımız hazırlık maçı sonrası yiyen güruh acaba aynı tarifeyi Vincenzo Montella'ya da uygulayacaklar mı?

Başka bir deyişle MONTELLA KOVULACAK MI?

Bu skor kelimenin tam anlamıyla REZALETTİR...

Siz hala Arda Güler güzellemeleri yapmaya devam edin..

Röveşata dışında bu maçta ne yaptı?

Kerem Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız birlikte oynar mı?

İrfan Can Kahveci'yle Arda Güler aynı kadroda oynar mı?

Stoper olarak Merih Demiral'la Kaan Ayhan birlikte oynar mı?

Vincenzo Montella'ya birileri bunları söylemiyor mu?

Bu kadroyla işimiz çok zor..

Haziran ayında bu hataları yaparsan bizi duman ederler..

İddia ediyorum; Teknik Direktörümüz Avusturya'nın hocası Ralph Rangnick olsa bu maçı kazanırdık..

Adana Demirspor'da da hiç beğenmediğim Vincenzo Montella da bu takımın hocası değil..

Futbolcularımız da "Bitse de gitsek" havasında olunca 6-1'lik farkı yedik..

Bakalım Avrupa Şampiyonası'na kadar toparlanacak mıyız?

Bu sorunun cevabını da 3 ay sonrasına bırakalım..

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar