Avusturalya’da yangın faciası: 16 bin hektarlık alan kül oldu!

Avusturalya’da yangın faciası: 16 bin hektarlık alan kül oldu!
Avustralya'nın Victoria eyaletinde Perşembe günü başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan yangın, 3 evin yanmasıyla sonuçlanırken, toplamda 16 bin hektarlık bir alan zarar gördü.

Perşembe günü Avustralya'nın Victoria eyaletinde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Bu yangınlar, çiftlik hayvanlarının telef olmasına neden oldu ve eyaletin batısında yaşayan yüzlerce kişi için tahliye uyarısı yapıldı. En az bin itfaiye eri ve 50 yangın söndürme helikopteri, yangına müdahale etmeye çalışıyor. Orman yangınları sonucunda en az 2 bin kişi, Perşembe günü yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı. Yangınlar nedeniyle yaklaşık 16 bin hektarlık bir alan zarar görürken, en az 3 ev de tahrip oldu.

aw148532-01.jpg

SICAKLIĞIN ARTMASI BEKLENİYOR...

Victoria'da yangınla mücadele eden yetkililer, sıcaklıkların artmasından endişe ediyor. Çarşamba günü hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar yükselmesi beklenirken, Beaufort ile Elmhurst kasabalarındaki yangınların şiddetli rüzgarlar nedeniyle geniş bir alana yayılma riskiyle karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

aw148532-02.jpg

Avustralya'da 2019-2020 yıllarında yaşanan ve "Kara Yaz" olarak tarihe geçen orman yangınları, Türkiye büyüklüğünde bir alanı tahrip etmiş ve 33 kişi ile 3 milyar hayvanın ölümüne neden olmuştu.

aw148532-04.jpg

aw148532-03.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar