Avrupa'ya gidecek olanları yakından ilgilendiriyor: 50 bin Türk sınır dışı edilecek!

Avrupa'ya gidecek olanları yakından ilgilendiriyor: 50 bin Türk sınır dışı edilecek!
Almanya ve İngiltere, ülkelerine kaçak girenlerle ilgili radikal bir karar aldı. Her iki ülke de sınır dışı kararlarını onayladı ve bu çerçevede 50 bin Türk vatandaşının sınır dışı edileceği belirtildi...

Avrupa, kaçak göçmenlerle ilgili önlemler almaya karar verdi. Özellikle Almanya ve İngiltere, konuyla ilgili sert bir tutum benimsemeye karar verdiler. Bu ülkeler, kaçak gelen ve "iltica hakkı olmayanların" hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesini öngören yasaları meclislerinden geçirdi.

Kararın bir sonucu olarak, İngiltere'ye kaçak yollarla gelen Türk vatandaşları, ilticaları reddedildikten sonra eğer ülkeleri geri almazsa, Ruanda'da kurulacak bir kampa gönderilecek ve sınır dışı edilen diğer ülke vatandaşlarıyla birlikte bu kampta kalacak.

1-002.jpg

YÜZDESEL OLARAK EN YÜKSEK ORAN TÜRKLERDE

Sözcü gazetesinin Ali Gülen'in haberine göre, Almanya, 'hızlı ve kolay sınır dışı' durumuyla ilgili yasa değişikliğini onayladı. İngiltere ile birlikte ilk etapta toplam 50 bin Türk'ün sınır dışı edilmesi bekleniyor.

Türkler, ilticaları en düşük oranda kabul edilen kişiler olarak yüzde 87'lik oranla öne çıkıyor ve şu anda iki ülkeden sınır dışı bekleyenlerin toplam sayısı 60 bini aşmış durumda.

Almanya'nın Ruanda veya Doğu Avrupa kampları ise AB ile varılan anlaşma gereği, 2026 yılında kurulacak.

96.jpg

POLİSİN YETKİ SINIRLARI GELİŞTİRİLDİ

Alman Federal Meclisi'nde dün onaylanan ve İltica Yasası ile sınır dışı etme durumlarını düzenleyen değişiklik, şimdiye kadar uygulanan politikaları önemli ölçüde değiştiriyor.

Bu değişiklikler, polisin karşılaştığı sorunlara çözüm olarak öngörülmüştür.

İşte ülkeye kaçak giren ya da suç işleyenlerin daha kolay sınır dışı edilmesini öngören kararlar:

956.jpg

1. POLİSE DAHA GENİŞ YETKİ: İltica yurtlarında veya evlerde kalan yabancıların kimliğini tespit etme amacıyla polise, şüphelendiği diğer kişileri arama yetkisi verildi. Ayrıca, polislere gece baskınları düzenleme ve başkalarının odalarını arama yetkisi tanındı.

2. DAHA UZUN GÖZALTI: Kaçaklar için önceki süre olan en fazla 10 gün gözaltında tutulma süresi, yeni düzenleme ile 28 güne çıkarıldı. Bu değişiklikle birlikte kolluğa, uzun süreli inceleme ve araştırma yapabilme imkânı sağlandı. Aynı zamanda, sınır dışı edilecek kişinin hızla serbest bırakılması ve kaçma riskinin önlendiği bir sistem oluşturuldu.

3. İŞBİRLİĞİ YAPMAYANA GÖZALTI: Bir kaçak ya da ilticacı soruşturması sırasında polise bilgi vermeyen veya zorluk çıkaran üçüncü bir şahıs, gözaltına alınabilir ve bilgi vermeye zorlanabilir. Bilgi vermekten kaçınma, gözaltı sebebi olarak değerlendirilecek.

4.İNSAN TACİRLERİNE SINIR DIŞI: İnsan tacirliği yapan veya kaçakları ülkeye sokan kişilere yönelik cezalar daha da ağırlaştırıldı. Bu suçları işleyenlere bir yıllık hapis cezası uygulanacak ve aynı suçu tekrarlamaları halinde sınır dışına çıkarılacaklar.

969.jpg

5. SERİ SUÇLUYU GÖNDERECEKLER: Birçok suça karışmış kaçak göçmenler daha hızlı bir şekilde sınır dışına çıkarılabilecekler. Ayrıca çete kurmuş olanlar veya suç örgütü üyesi olanlar benzer bir şekilde sınır dışına çıkarılabilecekler.

6. YAHUDİ DÜŞMANLIĞINA ÖZEL HÜKÜM: Yahudi düşmanlığı veya bu amacı taşıyan bireyler, sınır dışı edilme tehdidiyle karşı karşıya kalacak. Yahudi karşıtı tutum sergileyenler ülkeden çıkarılacak.

7. İLGİLİ ÜLKELERLE ANLAŞMA: Bu önlemlerin sınır dışı durumlarını önemli ölçüde artırmayacağı öngörülse de, bu bağlamda yasa dışı göçmen ihraç eden ülkelerle daha sıkı işbirliği ve görüşmeler yapılacak. Özellikle suçlu vatandaşlarını geri almak istemeyen ülkelerle çeşitli çözüm yolları araştırılacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar