"Avrupalıların terör demeye dilleri varmıyor"

"Avrupalıların terör demeye dilleri varmıyor"
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, "Vahşet, terör denilince Avrupalıların aklına İslam geliyor. Ama İslam dışında bir hareket oldu mu terör demeye dilleri varmıyor." dedi.

"Avrupalıların terör demeye dilleri varmıyor"

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "vahşet ve terör" denilince Avrupalıların aklına İslam'ın geldiğini ancak İslam dışı bir hareket olduğunda buna terör demeye dillerinin varmadığını belirterek, "Bu çifte standardın bu dünyaya, insanlığa fayda getirmeyeceğini herkesin bilmesi lazım. Terör karşısında ikircikli tavır almadan herkesin bir duruş sergilemesi lazım." dedi.

Yıldırım, Bayrampaşa'daki bir otelde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Yıldırım, bugün iki mutluluğun birlikte yaşandığını, bunlardan birinin Çanakkale Zaferi, diğerinin ise Afrin operasyonu yıl dönümleri olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’ne tehdit teşkil eden, vatandaşın can ve güvenliğine musallat olan terör örgütü ister içeride isterse dışarıda olsun üzerine gidilerek bulundukları yerde yok edilmesi gerektiğini aktaran Yıldırım, "Buna hakkımız var. Biz de bunu yaptık. Fırat Kalkanı'nda ve Afrin'de bunu yaptık. Suriyeli kardeşlerimizle bir derdimiz yok. Amacımız, vatandaşımızın huzuru, güveni, can ve mal emniyetini sağlamaktır. Bunu yaptık. Tıpkı, 104 yıl önce Çanakkale'de 7 düvele karşı koyduğumuz gibi. Beka sorununu anlamak isteyenlere 'Çanakkale'ye gidin, şehitliği görün. Orada ecdadımızın bu topraklarda yaşayan, Kürt, Türk, Laz, Arap ve Çerkez'in nasıl işgalcilere karşı göğsünü siper ettiğini, ay yıldızlı bayrağı düşürmemek için o yiğitlerin nasıl toprağa düştüğünü görün. Ondan sonra Türkiye'nin beka meselesi var mı yok mu ona göre karar verin' diyorum." diye konuştu.

Çanakkale'deki Mehmetçiklerin savaşırken bile insanlık dersi verdiğini anlatan Yıldırım, "Şehitlerimiz sayesinde bu ülkede milyonlar rahat taşıyor ve özgürlüğün tadını çıkarıyor. Bu toprakların bize kimden miras kaldığını çok iyi biliyoruz. Vatan toprağı için millet uğrunda onlar canlarını seve seve verdiler. Bir olalım, diri olalım, birlik olalım, bağımsız ve kardeş olalım, diye onlar canlarını feda ettiler. Bize düşen onların emanetine sahip çıkmaktır. Bu memleketi gelecek kuşaklara; huzurun, güvenin, kardeşliğin tam olarak yaşandığı, refahın ve mutlu insanların ülkesi olarak teslim etme gibi bir görevimiz var." ifadelerini kullandı.

"İstanbul, evimiz ortak geleceğimiz" diyen Yıldırım şöyle konuştu:

"Seçim sandıkta kazanılır. Kalan 12 günde çok daha hızlanarak ve çok daha fazla gayret göstererek erişemediğimiz herkese ulaşmanızı istiyorum. İstanbul için yapılacak çok şey var. İstanbul, Türkiye'nin özetidir. Burada bir Türkiye var. İstanbul'da 60 üniversitesi, buralarda okuyan bir milyon öğrencisi bulunuyor. Nasıl bir şehre sahip olduğumuz ve nasıl yöneteceğimizi rakamlar daha iyi gösteriyor. Ben tek başıma bir şey yapamam. 'Bir elin nesi var, iki elin sesi var' diyoruz. Siyasi hayatım boyunca her şeyin en iyisini ben bilirim demedim. Her zaman damdan düşenin sesine kulak verdim. Onun için İstanbul'un paydaşları, çalışanı, kadını, genci ve bütün kesimleriyle el ele vererek İstanbul'da güzel hizmetleri beraber yapacağız. Bunun için de 31 Mart'ta yetki alacağız."

Ulaşım Bakanlığı yaptığı döneminde Türkiye genelinde ortaya koydukları icraatlarla ulaşım meselesini büyük oranda çözdüklerini anlatan Yıldırım, İstanbul'da da ve trafik sorununu çözecekleri belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar