Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı
Orta Doğu'da devam eden gerilimin etkisiyle Avrupa borsaları, haftanın ikinci iş gününde düşüşle kapanış yaptı.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 1,53'lük bir düşüşle günü 498,21 puandan tamamladı. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,4 değer kaybederek 7.932,61 puana gerilerken, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,65 azalarak 33.393,85 puana geriledi.

Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,44'lük bir gerilemeyle 17.766,23 puandan, İngiltere'de ise FTSE 100 endeksi yüzde 1,82 düşüşle 7.820,36 puandan kapandı.

Avro/dolar paritesi, TSİ 19.36 itibarıyla yüzde 0,75'lik bir düşüşle 1,064 seviyesinde işlem gördü.

Küresel piyasalarda Orta Doğu'daki gerginlik ve ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) faiz indirim beklentilerinin ötelenmesi negatif bir hava oluştururken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nda verdiği bir röportajda, daha ılımlı bir sıkı para politikasına doğru ilerlediklerini ifade etti.

Lagarde, "Beklentilerimize göre ilerleyen bir dezenflasyon süreci olduğunu görüyoruz. Bu dezenflasyon sürecine ilişkin biraz daha güven oluşturmamız gerekiyor ancak beklentilerimize uygun hareket edersek ve büyük bir şok yaşamazsak, daha ılımlı bir sıkı para politikası noktasına doğru ilerliyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre, İngiltere'de işsizlik şubatta yıllık bazda yüzde 0,3 artarak yüzde 4,2'ye yükseldi.

ABD'de ise sanayi üretimi martta aylık bazda yüzde 0,4 artış gösterirken, yeni konut başlangıçları martta yüzde 14,7 azalışla 1 milyon 321 bin seviyesine geriledi ve beklentilerin altında kaldı.

Almanya'da yatırımcı güveni, nisanda beklentilerin üzerinde yükselerek son iki yılın zirvesine ulaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar