Atık kartonlardan sanat yapıyor

Atık kartonlardan sanat yapıyor
Muş'ta, dekoratif el sanatları eğitmeni Mükerrem Sur'un elindeki atık kartonları kabartma ve kesme teknikleriyle sanat eserlerine dönüştürmesi, büyük ilgi görüyor.

Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde dekoratif el sanatları eğitmeni olarak görev yapan Sur, Sıfır Atık Projesi'nden esinlenerek "Atık Değil Sanat" sergisini açtı ve son altı ay içinde topladığı atık kartonlardan 32 eser üretti.

Sur, kartonları kesme ve kabartma teknikleriyle işleyerek ünlü kişilerin portrelerini benzersiz bir şekilde yansıtan tablolar hazırlıyor. Bu eserler, sanatın yanı sıra geri dönüşümün önemini de vurguluyor. Sur'un sergisi, sanatseverleri ve çevrecileri bir araya getiriyor. Muş Valisi Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, "Böyle sanatsal faaliyetlerin açılışı yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Mükerrem hanım kendi sanatını, yeteneğini ortaya koymak için bu eğitimi almış. Bunu da sıfır atıkla yapması çok güzel ve anlamlı" dedi.

Mükerrem Sur ise, "Sıfır Atık Projesi"nden ilham alarak atık kartonları sanat eserlerine dönüştürdüğünü belirterek, "Sanat ve estetik kavramını atık malzemelerle buluşturdum. Türkiye'mize, ülkemize mal olmuş kişilerin resimlerini yapmaya çalıştım. Kartonları maket bıçağıyla keserek tablo haline getirdim. Tek tek sıyırarak süpürme, eskitme tekniğini kullandım. Bazı yerlerde de boya kullanarak iki boyutlu üç boyutlu resim olarak da ortaya çıkardım" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar