Ateşkes 399 defa ihlal edildi

Ateşkes 399 defa ihlal edildi
Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Hicab, "Ateşkesin yürürlüğe girdiği 30 Aralık'tan bu yana, rejim ve destekçileri ateşkesi 399 defa ihlal etti, en az 271 kişi öldü." dedi.

Ateşkes 399 defa ihlal edildi

Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, Esed rejimi güçlerinin Barada Vadisi'ndeki ateşkes ihlalleri ve yol açtığı insani krize dikkati çeken açık mektup yazdı.

Hicab mektubunda, "BM ve üye ülkelere, Barada Vadisi'nde giderek kötüleşen korkutucu durumu ele almaya, Beşşar Esed'ın bölgede işledikleri suçları kınamaya, sivillere yönelik rastgele saldırıların, insan haklarının ve uluslararası insani hukukun apaçık ihlallerini acilen durdurmaya, ateşkese tereddütsüz ve tam olarak uyulmasını sağlama çağrısı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ateşkesin yürürlüğe girdiği 30 Aralık'tan bu yana, rejim ve destekçilerinin ateşkesi 399 defa ihlal ettiğini ve en az 271 kişiyi öldürdüğünü belirten Hicab, en şiddetli saldırıların Şam'daki Barada Vadisi'nde düzenlendiğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar