Atasoy Bilgin kimdir? CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin kaç yaşında, nereli?

Atasoy Bilgin kimdir? CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin oldu. Peki Atasoy Bilgin kimdir? CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin kaç yaşında, nereli?

Atasoy Bilgin kimdir?

2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Atasoy Bilgin'in hayatı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Atasoy Bilgin kimdir? CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin kaç yaşında, nereli?

ATASOY BİLGİN KİMDİR?

Kırşehir doğumlu olan Bilgin, Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği mezunu olup, siyasi kariyerine CHP Kocaeli Derince ilçesinde adım atmıştır. Bilgin, mahalle temsilciliği, ilçe yönetimi ve Derince İlçe Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş, ayrıca Makina Mühendisleri Odası üyesi olarak da aktif bir rol üstlenmiştir.

48 yaşındaki Bilgin, siyasette 2004-2010 yılları arasında Derince İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiş ve 31, 32, 38 Dönem CHP Kurultay Delegeliği yapmıştır. Aynı zamanda Makina Mühendisleri Odası üyesi olarak TMMOB Genel Kurul Delegeliği görevini sürdürmektedir. İnşaat-Sen sendikasında da önemli pozisyonlarda görev alan Bilgin, özellikle yurtdışında çalışan işçilerin haklarını koruma amacıyla yapılan çalışmalara katkı sağlamıştır. Kayı İnşaat işçilerinin direnişinin örgütlenme sekreterliğini yapmıştır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar