At kestanesi ne işe yarar?

At kestanesi ne işe yarar?
At kestanesi, geleneksel tıpta yüksek ateşi düşürme, bağırsak ve mesane sorunlarıyla mücadele etme, eklem ağrısı ve yumuşak doku şişliklerini giderme amacıyla kullanılan bir bitkidir.

Ancak at kestanesinin sağlık üzerinde birçok faydası bulunmasına rağmen, "At kestanesi yenir mi?" sorusu güncelliğini koruyor.

At kestanesi ağacının meyvesi, çiçeği, kabuğu, tohumu gibi hemen her bölümü ilaç ve krem yapımında kullanılmaktadır. Ancak at kestanesi çiğ olarak tüketilmemelidir.

Çünkü at kestanesi, eskulin adı verilen bir zehir içerir. Bu nedenle çiğ olarak tüketilmesi ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Eskulin maddesi, DNA hasarına yol açabilir ve baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

At kestanesinin bazı coğrafyalarda taze yapraklarından sarma yapıldığı bilinmektedir. Bazı yörelerde ise yaprakları küçük parçalara doğranarak çayı demlenir. Ancak bu kullanımların da güvenli olduğunu söylemek doğru değildir.

At kestanesi, uzmanlar tarafından işlenmeli ve kullanılmalıdır. Bu nedenle at kestanesi tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmak önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar