Aslan pençesinin faydaları nelerdir?

Aslan pençesinin faydaları nelerdir?
Aslan pençesi, gül ailesinde bulunan yaklaşık 300 yıllık otsu bitki türünün cinsidir. İşte faydaları...

Bir dizi tür, sınırlarda ve yazlık bahçelerde süs bitkisi olarak kullanılır. Bazıları tarihsel olarak bitkisel ilaçlarda kullanılmıştır. Aslan pençesi tipik olarak yayılan rizomlara sahip yığın oluşturan bitkilerdir. Bazal yaprakları ince tüylerle kaplıdır, genellikle derin lobludur ve dişli kenarlara sahiptir.

ASLAN PENÇESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Geçmişte Aslan pençesinin yapraklarda oluşan su damlacıklarının suyun en saf hali olduğu ve baz metalleri altına dönüştürebileceğine inanılıyordu. Büyülü bir bitki olarak kabul edilmişti ve hala öyle görülmektedir.

Bitki bilimciler ve şifacılar aslan pençesini çeşitli koşullar için reçeteye eklerler. Aslan pençesi esasen kadınlar için bir bitkidir. Antiinflamatuar ve büzücüdür. Buna ek olarak regl dönemini düzenlemeye iyi gelen özelliklere sahiptir. Genellikle gebeliğin sonlarına doğru uterusu güçlendirmeye yardımcı olmak için kullanılır. Çoğunlukla çiçeklerden yapılan bir çay olarak tüketilmesi önerilir.

Günümüzde bahçelerde yetiştirilmek için çok popüler olmakla birlikte ıslak alanlarda, dağlarda ve ormanlarda yetişmektedir. Aslan pençesi pek çok tıbbi kullanıma sahiptir. Bitkinin kökü ve yaprakları yaz ortasında hasat edilir. Çoğunlukla bazı kadın hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı için yabancı kaynaklarda kadın bitkisi olarak adlandırılır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar