Karar çıkmadı: Asgari ücrette ikinci toplantı sona erdi

Karar çıkmadı: Asgari ücrette ikinci toplantı sona erdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başkanlığında başlatılan ikinci asgari ücret toplantısı sona erdi. Görüşmede henüz netleşen bir durum karar alınmadı. Yeni asgari ücretin ay sonundan önce kararlaştırılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ TOPLANTI SONA ERDİ

Asgari ücrette ikinci toplantı sona erdi. Toplantıya dair detaylar henüz açıklanmadı.

İLK TOPLANTI

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında basına kapalı gerçekleşen ilk toplantıda, işveren heyetine, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yapmıştı.

Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptırdığı asgari ücret anketini taraflarla paylaşmış, ankette işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin net 7 bin 845 lira olduğuna yer verilmişti.

İKİNCİ TOPLANTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''nın başkanlığında 7 Aralık''ta ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu''nun ikinci toplantısı başladı.

Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen raporlar ele alınacak. TÜİK’in bir işçinin geçinebilmesi için yapması gereken asgari harcama tutarlarına ilişkin hesaplamalar da komisyona sunulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bugün yaptığı açıklamada, "Bugünkü toplantıdan veya bu ay gerçekleştireceğimiz asgari ücretle ilgili işçi ve işverenle birlikte belli bir uzlaşma sağlayarak asgari ücret düzenlemesini diğer ücretlileri rahatlatacak bir düzenlemeyle belirleyeceğiz" ifadesini kullanmıştı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar