Asgari ücret belli oldu! Erdoğan asgari ücreti ne zaman açıklayacak?

Asgari ücret belli oldu! Erdoğan asgari ücreti ne zaman açıklayacak?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonlandı. Bugün yapılan toplantıda asgari ücretin alt ve üst tabanı belirlenmiş olsa da masadan net bir rakamda anlaşılarak kalkılmadı. Tarafların yarın yeniden bir araya gelmesi ve asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU! ERDOĞAN ASGARİ ÜCRETİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Asgari ücreti belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu''nun toplantısı bugün 14.00''te yapıldı. Toplantıya hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçileri temsilen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve işverenleri temsilen TİSK başkanı Özgür Burak Ayol katıldı.

9 BİN LİRADAN AŞAĞISINI İMZALAMAYIZ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplantıdan ayrılırken yaptığı açıklamada "9 bin liradan aşağısını imzalamıyoruz. 9 bin lirayı getirsinler önümüze imzalayalım" açıklamasında bulundu. Bilgin ve TİSK heyetleri Türk-İş''in toplantıdan ayrılmasından sonra görüşmeye devam etse de bugün için masadan uzlaşılarak kalkılmadı. Yarın yapılması beklenen görüşmenin ardından masadan asgari ücretin belirlenerek kalkılması ve Bilgin''in netleşen asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın onayına sunmak için Beştepe''ye gitmesi bekleniyor. 

8 BİN LİRADAN AŞAĞI OLMAYACAK!

Toplantı sırasında AKP''ye yakın kulislerden sızan bilgiler asgari ücret için 8 bin liranın psikolojik sınır olduğunu ve açıklanacak ücretin bunun aşağısında olmayacağı yönünde. Türk-İş''in 9 bin lira talebinin işverene yük olmaması için asgari ücretteki vergilerde hafiflemeye gidilmesi de iddialar arasında. Hükümet kanadı işverene asgari ücretli çalışanlar için vergi kolaylığı sağlarsa 9 bin liralık asgari ücret hayal olmayacak.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücreti geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklaması bekleniyor. Erdoğan''ın 2023 yılındaki mali düzenlemeleri ve asgari ücreti açıklayacağı konuşmanın yarın gerçekleşmesi bekleniyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği bu açıklama aynı zamanda emeklilere de alacakları zam hakkında ipucu verecek. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar