Arzu Çerkezoğlu kimdir? Yeni DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu kaç yaşında, nereli?

Arzu Çerkezoğlu kimdir? Yeni DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu kaç yaşında, nereli?
DİSK'in ilk kadın genel başkanı olan Arzu Çerkezoğlu tekrardan başkan seçildi. Başkan seçilmesinin ardından birçok kişi Arzu Çerkezoğlu'nun hayatını merak etmeye başladı. Peki Arzu Çerkezoğlu kimdir? Yeni DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu kaç yaşında, nereli?

Arzu Çerkezoğlu kimdir?

DİSK'in ilk kadın genel sekreteri ve ilk kadın başkanı olarak dikkat çeken Arzu Çerkezoğlu, tekrardan DİSK başkanı olarak seçildi. Bu olayın ardından birçok kişi Arzu Çerkezoğlu'nu araştırmaya başladı. Peki Arzu Çerkezoğlu kimdir? Yeni DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu kaç yaşında, nereli?

ARZU ÇERKEZOĞLU KİMDİR?

Çerkezoğlu, 11 Ağustos 1969 tarihinde Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelmiştir. Tam adı Arzu Atabek olan Çerkezoğlu, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlamış ve pratisyen hekim olarak göreve başlamıştır. 2004 yılında Patoloji ihtisasını tamamlayan Çerkezoğlu, özel bir işyerinde hekimlik yapmaktadır.

Üniversite yıllarında öğrencilik mücadelesi içinde aktif rol alan Arzu Çerkezoğlu, öğrenci derneklerinin kuruluşunda yer almış ve İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun kurucu genel sekreterliği görevini üstlenmiştir. Hekimlik mesleğine başladıktan sonra sağlık emekçilerinin sendikal mücadelesinde bulunmuş ve Tüm Sağlık Sen ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nda (SES) üç dönem şube başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

2001 yılında Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyesi olan Çerkezoğlu, sendikasında 2 dönem genel sekreterlik yapmış ve genel başkanlığa yükselmiştir. DİSK'te de aktif olarak yer alan Çerkezoğlu, 2004-2007 yılları arasında DİSK Devrimci Sağlık-İş genel sekreterliği görevini yürütmüş ve 2007 yılından itibaren DİSK genel başkanlığını üstlenmiştir.

Arzu Çerkezoğlu, doktor Ali Çerkezoğlu ile evlidir ve bir kız çocuğu sahibidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar