Araçların kaportasındaki hasarı tespit eden teknoloji!

Araçların kaportasındaki hasarı tespit eden teknoloji!
Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir oto ekspertiz firmasında kullanılan MR cihazlı görüntüleme teknolojisi, makinelerin dış gövdesindeki hasarları analiz ediyor.

MR cihazlı boya kaporta görüntüleme teknolojisi, aktif ısı dalgalarını kullanarak araçtaki boya, macun veya vernik gibi işlemleri ayrıntılı bir şekilde tespit ediyor.

0900.jpg

Yüksek performanslı çalışma ve halojen ışıkların sayesinde kaportadaki işlemleri yakalayan bu sistem, ultra hassas IR kamera ile görüntüler yer alıyor.

Özel yazılım sayesinde elde edilen sonuçlar bilgisayarda görülebiliyor ve araç sahibine sunulabiliyor. Bir araç kaporta ekspertiz raporu, bu teknoloji sayesinde yaklaşık 9 dakika içerisinde hazırlanmış oluyor.

aw198375-04.jpg

Firma yetkilisi Volkan Arslan, "MR'lı araç ekspertizi ile aracı dijital anlamda raporunu sunmaktayız. Termografik kameralar yöntemi ile araçspertizini kullanıcının aracın dış görünümündeki bütün hatalar tespit edilebiliyoruz. Değişeni, boyası, macunu, verniği olup olmadığını tespit edebiliyoruz." dedi. Arslan ayrıca, bu teknolojinin sunduğu hizmetin Türkiye genelinde 6 farklı yerde verildiğini ve fiyatının bin 500 TL olduğunu belirtti. Müşterilerin, bu sistemle araçların detaylı ekspertizini yaptırarak tüm bilgilere ulaşabildiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar